WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Menu item constatnly showing as active (4 posts)

  1. kaspr007
    Member
    Posted 3 years ago #

    http://www.durhamdigs.ca

    WordPress 3.0.1
    thematic theme 0.9.6.2
    buddymatic theme 1.2
    early morning child theme 0.2

    The menu item "Upcoming events" constantly shows as active/underlined when I hit the home button. If I navigate to other pages those pages become active/underlined but as soon as I hit the home button "upcoming events" goes underlined.

    I'm using the plugin "Page Links To" to redirect the page to the plugin "The events calendar" page.

  2. @mercime
    Volunteer Moderator
    Posted 3 years ago #

    I also see Upcoming Events active/underlined when I go to your BuddyPress Pages like Members, Groups, and Forums, which probably means something's going on with the navigation of your themes.

    I would check navigation links - conditional statements within buddymatic navigation links and/or early morning theme.

    Also, I would bring this to the Thematic Forums as it's not likely many BuddyPress Site Admins would use early morning child theme on top of buddymatic theme on top of thematic theme. I don't, but that's just me :-)

  3. jrav001
    Member
    Posted 3 years ago #

    Your "Home" page is a child of "Upcomming Events"...which seems a little weird.

    In your styles.css, this is what is causing your problem:

    .sf-menu .current_page_item a, .sf-menu .current_page_ancestor a, .sf-menu .current_page_parent a {
    border-bottom:3px solid #92BF9B;
    color:#FE5757;
    margin-bottom:-2px;
    padding:8px 0 7px;
    }

    So you could make this into 2 like this:

    .sf-menu .current_page_item a, .sf-menu .current_page_ancestor a {
    border-bottom:3px solid #92BF9B;
    color:#FE5757;
    margin-bottom:-2px;
    padding:8px 0 7px;
    }
    .sf-menu .current_page_parent a {
    border-bottom:0px solid #92BF9B;
    color:#FE5757;
    margin-bottom:-2px;
    padding:8px 0 7px;
    }
  4. kaspr007
    Member
    Posted 3 years ago #

    @mercime I just tried removing the thematic theme to see if I actually was using it. It seems that it is used for my sidebar. When I removed it my sidebar went back to the default widgets. I re-entered my widgets and everything else works fine now. Now I am using:
    WordPress 3.0.1
    buddymatic theme 1.2
    early morning child theme 0.2

    @jrav001 That did it. Thanks! I entered that code into my style.css, then cleared the cache and it worked.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic