WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Media getting uploaded to an old date directory (10 posts)

  1. alesub
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having a weird issue on a site: when I try uploading something from the media uploader (flash and normal methods), the file gets uploaded correctly, but on a old directory (2011/01).

    Anyone else having this issue? The only thing I can relate to is a file permissions issue that caused the media uploader and automatic updates to stop working for some time, but then I even moved the site to another host and the problem persist.

    The upload path remains "wp-content/uploads", the sort by date checkbox is checked, and even running a search on the wp-options table I don't find "2011" stored anywhere.

  2. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Are the images attached to a post or page that was created/published in 2011/01?

  3. alesub
    Member
    Posted 1 year ago #

    Nope, I'm right in the Media -> Add New section.

    Thanks for the quick response!

  4. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you checked the server's timestamp?

  5. alesub
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, server timestamp is correct, I'm getting the current date going to Settings -> General.

  6. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the Twenty Eleven theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - re-uploading all files & folders - except the wp-content folder - from a fresh download of WordPress.

  7. jerrytchan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having the same issue. All of my media is being uploaded to /uploads/2011/08/ folder. Doesn't matter if I'm uploading from a post or Media » Add New page.

    @alesub, did you find a solution?

  8. Andrew Nevins
    Spam zapper & Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you tried the methods recommended by Esmi?

  9. alesub
    Member
    Posted 1 year ago #

    I never got to solve the issue, it got solved after I migrate the site to another hosting, so it's definitively something related to the server.

  10. jerrytchan
    Member
    Posted 1 year ago #

    @andrew, Yes, I deactivated all my plugins, then tried uploading from Media » Add New. My image still uploaded to the earliest dated folder (/uploades/2011/08/) rather than the current month.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic