WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Mantra Settings playing up (10 posts)

  1. PenelopeWakeham
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi there,

    Has anyone any idea why, when I change ANYTHING on the Settings page - from how an image is shown to copyright notice, the whole thing turns into a narrow strip? http://www.mandmprinters.co.uk/blog

    It doesn't matter what I change, this happens. If I return to defaults, all is fine again.
    I can't load a Favicon either as the 'choose a file' is not there - any link do you think? Seems unlikely!
    Kind regards, Penelope

  2. david.bailey
    Member
    Posted 2 years ago #

    I don't know why it becomes narrow when you change a setting, but you might not want the following block of code anywhere in your style.css file:

    #wrapper, #access, #colophon, #branding, #main {
         width: 50px;
    }

    This changes the width of several broad divs to 50px -

  3. wesp
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    This is my first time working with wordpress and I'm having the same issue. Did you have any luck with it Penelope?

    I've scoured through the css and I'm still trying to figure it out. The css david.bailey refers to is:

    #access .menu-header,
    div.menu,
    #main,
    #colophon,
    #branding,
    #wrapper {
    margin: 0 auto;
    }

    Unfortunately it is getting the 50px from somewhere else. I've added min-width: 1100px which makes the site full width again but the tables and layout is still messed up.

    Interestingly in the Mantra settings for content/sidebar width I'm seeing some strange text floating over the main text which reads:

    Sidebar(s) = px
    ^——— Total width = 0px ———^

    Sidebar(s) = %
    ^——— Total width = 0% ———^

    I'm thinking these are supposed to be input fields but they are not, so it's just inserting 0 and then the 50px is being inherited from some other element. I'm also getting the same favicon issue that Penelope is having, with no input field. So I'm thinking the issues are connected, possibly a script error that isn't executing? I'm going to investigate further. Hope this helps anyone else working on it.

    Wes

  4. wesp
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    Sorry for double posting. I've gone as far as I can go with this. Spent two days of looking into getting this theme to work. I'm sure the core of the problem is jQuery not running properly.

    I've narrowed the error down to:
    Error: jQuery("#slider-range").slider is not a function
    running on the Mantra settings page, so I'm unable to edit the content widths, or upload a favicon.

    I don't know jQuery at all and don't want to spend any more time debugging it, maybe someone out there will. I'm just going to ditch the Mantra theme and go with something less buggy.

    Thanks, Wes

  5. andrewdate
    Member
    Posted 2 years ago #

    Wes. I have the zero site width problem. Did you fix it in the end or choose a new theme? If the latter, which theme did you switch to? I like Mantra's look but I'm not a coder and I need something reliable.

  6. wesp
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi andrewdate,
    No I gave up in the end. I ended up going with a different theme [my lovely theme 0.6 by mythem.es], sorry I don't have a link. It's quite a dark theme which suits the site I am building and seems fairly simple to work with. Actually though I've kind of put wordpress on the backburner and gone back to drupal, it's where my background is. Good luck with your theme hunting.

    Wes

  7. tpaisley
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am also having the same zero width problem and have mantra 1.9 updated and WordPress 3.4. Did anyone resolve this issue? http://www.vincenthartgen.com/

  8. PenelopeWakeham
    Member
    Posted 2 years ago #

    No, I gave up too - I changed to another theme.
    Shame, I quite liked Mantra.
    Penelope

  9. andrewdate
    Member
    Posted 2 years ago #

    Penelope,

    I think I must've posted an answer on a different thread but basically my solution was to reset to Default Settings in the Mantra Settings menu and then re-do all the format settings. Doesn't take too long as all the pages, posts and images should still be ok.

  10. PenelopeWakeham
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks Andrew, I had tried that but I've moved on now.
    Regards,
    Penelope

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic