WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Spun
[resolved] lost the formatting in spun child (17 posts)

  1. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi
    I have lost the spun child format. This followed my deleting what I think were misplaced style.css files I saw on my host site. They were not within the wp-content/themes/spunchild file path.

    I have tried recreating the spun child and uploading via Filezila to my FTP host...

    The website just lists all the elements and wording etc. in one linear list.... and I was doing so well :-{

  2. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Let's see the site please.

  3. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

  4. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    There shouldn't be a spun folder in your child theme

  5. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    here are screen shots of my website file manager

    1
    2
    3

  6. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Andrew
    Not sure if you can see the screen shots
    The highest level
    htdocs
    logfiles
    spunchild
    themes

    so spunchild to high in order??

    spunchild folder including style.css file also appears at the next level by selecting themes
    spun
    spunchild
    twentythirteen
    twentytwelve
    index.php

    selecting spunchild...it contains file
    style.css

  7. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    I can't see your images sorry, try using Snaggy: http://snag.gy .

    Your spunchild folder is in the right directory, but within that spunchild folder you have a 'spun' folder. That spun folder (spunchild > spun) isn't supposed to exist.

  8. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    to answer your post....Ive checked there isnt a spun file in my spunchild folder

  9. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    ok - I'll look again now youve told me where. So I just delete it? from the FTP file manager?

  10. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Within your Child Theme you have another folder, not 'spun' actually but 'spunchild'.

  11. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Remove 'spunchild'.

  12. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Then put your files in the Child Theme directory (/themes/spunchild).

  13. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    ok thanks Andrew, but it hasnt worked.

    the spunchild folder on my C: drive had aa blank spunchild style.css
    I recreated, within the correct file structure and uploaded
    wp-content
    themes
    (create) spunchild
    create file for style.css

    uploaded via Filezila

    no change on website

  14. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    You still have a "spunchild" folder within a "spunchild" folder.

  15. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Andrew
    did some more uploading, activiated a different template then reactived Spunchild ... and it came back!
    Thank you .. again

    still having problems with the opacity not being read from the style.css file, do I need to repost?

  16. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    It's not 'capacity', it's opacity. See the link I replied with in the thread you started.

  17. Mag_ick
    Member
    Posted 1 year ago #

    thanks Andrew - I read the article it referred to making a picture fade rather than how to code for making a faded/hover image solid.

    I picked up the code I entered in my style.css file from one of the forum messages... but now I look at it I see it does say capacity not opacity. I'll make the change

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic

Tags

No tags yet.