WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Login and AJAX conflict? (6 posts)

  1. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay, I'm totally confused and dumbfounded. I've tried almost everything to resolve this issue. Its definitely an AJAX problem of some sort.

    When clicking "Log In", the URL changes to "#prettyPhoto-login[ajax]/0/" - #prettyPhoto is obviously 'okay', but I don't understand why -login[ajax]/0/ is popping up. I have not touched the wp-login.php file.

    It is NOT a theme problem. Its something internal. I deactivated my main theme, used WP's basic theme, and same problem.
    Some browsers (Google Chrome) will still allow me to log in. But if I tried via Safari, it will log me in and then when I click Dashboard, it will log me back out.

    Once again, I have not touched the wp-login.php file. I even redownloaded the wp-login.php file and reuploaded it to my server. Same results.

    I have also tried deactivating plugins, menus to no avail. This is my last resort.

  2. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    And its not a cookie or cache issue as far as I know.

    I tried testing on IE, Safari, and Google Chrome (Mobile) and still won't work. I have no stored cookies on those browsers.

    And logging in via /wp-login.php will also not work. Luckily I can log in via Google Chrome or else I'd be screwed. It logs me in for one second, then, logs me out.

    [Edit]
    I have also tried deactivating plugins via the database. Still no results. And I'm still getting that [ajax] in the login URL.

    Frustrating...

  3. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    My .htaccess file looks fine. Nothing in this code that would make me assume its a server configuration problem:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress
  4. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just tried reuploading the wp-include, wp-admin folders to the server...issue is still not resolved.

  5. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    Still having this issue. Checked core files and nothing that makes me believe its a core file. Also checked the database. Sooooooo weird. Any help is appreciated.

  6. Timbonewd
    Member
    Posted 1 year ago #

    So, IE and certain browsers won't allow a login. If I point my browser to /wp-login.php and try to log in that way, it shows me as logged in and then as soon as I browse away from the homepage, it signs me out.

    Google Chrome and Firefox are the only browsers allowing to me log in. Where the heck is this "-login[ajax]/0/" coming from!!??

    EDIT - okay, this is how the Login button is being implemented onto the site.

    <a href="http://mywebsite.com/wp-content/themes/soundboard/login.php?ajax=true&width=600&height=420" data-rel="prettyPhoto-login[ajax]">LOG IN</a>

    But I swear, its not a problem exclusive to the Soundboard theme. As I've mentioned previously, even WordPress' default theme presents the Login issue.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic