WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] line breaks (20 posts)

  1. Nothlit
    Member
    Posted 11 years ago #

    It seems like the beta is displaying twice the line breaks that it should. In the Post/Edit screen, it displays the correct number of br tags. However, when the main blog page is actually displayed, it doubles that number for some reason.

  2. Nothlit
    Member
    Posted 11 years ago #

    Does WP insert br tags automatically when upgrading from b2? I don't remember them ever being in the actual raw text of each post before. I discovered that going back and deleting the br tags manually, and just leaving regular line breaks fixes this problem.

  3. Nothlit
    Member
    Posted 11 years ago #

    Okay, nevermind. ;-) I went back and looked at my SQL backup from b2, and it did insert br tags into each post's raw text. Looks like I'll have to run it through a filter and delete all of them and update my database so I don't have to go through and delete all of them by hand. Not a big deal, but something you may want to look at for the final release (or explain to me if I did something wrong). :-)

  4. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Email me some of the text it messed up as an attached .txt file, m at this domain. I can tweak the autop function to fix this.

  5. Michael Heilemann
    Member
    Posted 11 years ago #

    Just dropping a note that this is a problem for me as well :)

  6. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Working on it right now.

  7. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Okay I just commited a new version that solves the problem for all future markup, fixes the problem with bad b2 markup, and is faster. You can check out the new b2functions.php from the CVS if you're in a hurry, or wait for Point Seven.

  8. Michael Heilemann
    Member
    Posted 11 years ago #

    Has the bug changed all the old entries? And if so, is it possible to un-change them ;)

  9. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Nope, WordPress no longer does line break processing when inserting into the database, only on display. I feel this is a much more robust and forward-compatible way to do things, for example by just changing one function and using the same (non-line-broken) source data you could implement XHTML 2 compatible <l>ines.

  10. Michael Heilemann
    Member
    Posted 11 years ago #

    So how do I get rid of the extra line breaks currently in my old entries, caused by WordPress?

  11. Tom
    Member
    Posted 11 years ago #

    i doubt you will be able to get wordpress to remove them, so you'll have to edit them once the script is fixed. but then again if that doesnt work you could use phpmyadmin...

  12. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Actually if you search an replace the break tags, it is very important that you replace them with newlines (\n in PHP) if you want to preserve your formatting.

  13. Nothlit
    Member
    Posted 11 years ago #

    True. However, new lines were already in my raw text, so that wasn't an issue for me. :-)

  14. Michael Heilemann
    Member
    Posted 11 years ago #

    Is there a way to turn off this new linebreak thingie? It's wreaking all kinds of havoc on my old entries, and going through all 250 of them seems like a bit over the top...
    Either that, or an automated fix that takes care of it (preferable :)).
    Example here: http://binarybonsai.com/index.php?m=200211

  15. mmenke
    Member
    Posted 11 years ago #

    I have another problem with the line brakes. When I add some in my post for layout reasons they do get included in the admin screens post source, but there´s no brake in sight in the source of the actual post on my index page.
    Please compare:
    Admin:
    I have 3... One is lent, and really broken. It gave up after I used it for some 3 months. I guess it was already on the verge of braking down when I got it. It spend some months in my hedge before I moved it to my shed today. And guess what, the hedge had fallen in love with it:
    <img src="http://www.menke.nu/b2-pics/eaten.jpg" border="1" alt="tree lover" />
    Actual:
    I have 3… One is lent, and really broken. It gave up after I used it for some 3 months. I guess it was already on the verge of braking down when I got it. It spend some months in my hedge before I moved it to my shed today. And guess what, the hedge had fallen in love with it:
    <img src="http://www.menke.nu/b2-pics/eaten.jpg" border="1" alt="tree lover" />
    B2 0.61 did use to include the manual line brakes if i´m not mistaken!?
    Strange thing is that it has the same code as the last in the admin screen´s preview, but does display properly there!? My page validate´s properly, so don´t see any problem there...
    Anyone any idea on how to get this right, the post now just looks crappy...

  16. Anonymous
    Unregistered
    Posted 11 years ago #

    grmbl, forgot the code tags... again
    admin:
    I have 3... One is lent, and really broken. It gave up after I used it for some 3 months. I guess it was already on the verge of braking down when I got it. It spend some months in my hedge before I moved it to my shed today. And guess what, the hedge had fallen in love with it:
    <img src="http://www.menke.nu/b2-pics/eaten.jpg" border="1" alt="tree lover" />

    actual:
    I have 3… One is lent, and really broken. It gave up after I used it for some 3 months. I guess it was already on the verge of braking down when I got it. It spend some months in my hedge before I moved it to my shed today. And guess what, the hedge had fallen in love with it:
    <img src="http://www.menke.nu/b2-pics/eaten.jpg" border="1" alt="tree lover" />

    btw maybe a nice feature if i could delete my own post here in case i screw up again!?

  17. mmenke
    Member
    Posted 11 years ago #

    ok, right, code tags don´t work yet... well, please do without the compare then, and admin, feel free to delete the last message

  18. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 11 years ago #

    Okay obviously we need a better system for posting code. No rest for the weary!

  19. Michael Heilemann
    Member
    Posted 11 years ago #

    Will there be a util to strip out the break tags from the old database?

  20. Anonymous
    Unregistered
    Posted 9 years ago #


    syslogd # starting syslog
    slay io-net # remove all network devices

    1. Add my card (pcnet driver for VmWare)
      io-net -d pcnet did=0x2000 vid=0x1022,verbose -p tcpip

    2. timeout
      waitfor /dev/io-net 60
      waitfor /dev/socket/2 60
      netmanager # starting netmanager to get net.cfg
      dhcp.client -i en0 -m -dddd # get IP etc. via DHCP

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.