WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Preference Lite
[resolved] Latest Update - Menu toggled-on by default? (25 posts)

  1. tgd
    Member
    Posted 8 months ago #

    I just updated to the latest version, then checked the front-end, only to see that at full-width, the main menu seems to be 'toggled-on' by default, with the 'menu' button active and the entire menu displayed below as it should when on a small-screen device. I had to revert back to 1.7.5 to resolve the issue. I am using a child-theme.

  2. merciap
    Member
    Posted 8 months ago #

    Same problem here. Menu button displayed at the top with entire menu displayed below. Cannot resolve the issue. Seems to be with certain versions of Internet Explorer.

  3. esmi
    Forum Moderator
    Posted 8 months ago #

    @merciap: If you require assistance then, as per the Forum Welcome, please post your own topic.

  4. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Revert back to 1.7.5 ? Current live version is 1.7.5, what one were you on before? Also, the live demo site of Preference Lite is using 1.7.5 (the latest) and the menu is not in mobile state. What browser and version are you using?

  5. merciap
    Member
    Posted 8 months ago #

    [Content removed by poster]

  6. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Not sure about others but your message is missing merciap...luckily it showed in my email notification:

    =================
    Hi,
    I'm on Internet Explorer 11.0.960016476
    I updated the other day. It says I'm using Preference Lite 1.7.5 now.
    Thanks.
    =================

    Thanks for the info... are you running ie 11 in Document mode (compatibility mode) for a previous version of ie, or running it as a true ie11?

    I just re-installed ie11 on my machine and the menu is as it should be, but if I change it to ie10, then 9, the menu is still ok. Only when I switch it to ie8 with the document mode, it goes to the mobile menu.

    The problem with ie's document mode settings (compatibility mode), it only simulates the previous ie versions. I was just running an official ie8 version and the menu was working as it should.

  7. merciap
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi, Sorry wasn't sure if i was supposed to post here or not. I created a new topic. Will check which mode in the morning - as it's the work pc's not working.

    Great site designs by the way. Thank you, and for your help. (Sorry moderators if I'm posting in the wrong place)

  8. tgd
    Member
    Posted 8 months ago #

    Sorry, I guess when I updated to 1.7.5, it caused the issue. To resolve it, I downloaded the previous version from github and simply re-uploaded that version's css file. It seemed to fix the issue, but in the plugins list, it still shows as ver. 1.7.5. At least it works now. The issue had originally appeared in FF v.26. I'll test it on a local system to see if it does the same and post the results here. I can also send you a screenshot on your site @ styledthemes.com.

  9. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Definitely test it locally and let me know. Thanks.

  10. tgd
    Member
    Posted 8 months ago #

    Note- in my last post, i wrote 'plugins' where i meant 'themes'.

  11. tgd
    Member
    Posted 8 months ago #

    I tried the update on my local machine, same issue, so I emptied my browser cache, and voila! Beautiful. Thanks Andre.

  12. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Awesome...thanks for the follow up.

  13. salingjj
    Member
    Posted 8 months ago #

    I am having a menu issue after updating, too. Not sure what the problem is...the menu is not displaying correctly at all. My site is westminsterhomeconnection.org. Would be great to have any assistance. Thanks!

  14. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    salingjj....clear your browser cache and see if that works. I went to your site and the menu shows up and is functional.

  15. merciap
    Member
    Posted 8 months ago #

    Refreshing the browser works ok for later browsers, it seems. IE8 doesn't display properly whether in Compatibility View or not. Still seeing the menu button as if on a mobile.

    Tried this plug in...WP IE Enhancer and Modernizer... to no avail

  16. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Strange it's not working for you. For a true ie8 browser, it should work because I tested it locally using my official ie8 version. I'm not sure what else to suggest.

  17. nell68crab
    Member
    Posted 7 months ago #

    Hi I am a real noob here. I am having the same issues with the main navigation in the Preference Lite theme displaying in a vertical list instead of across the page.

    I currently have version 1.7 but have a notification there is another update of this theme available. If I update it - will it fix this menu display issue? If not - I would like to revert back to the previous version of this theme. Can someone please explain to me how I do that, really simply? lol

    Thanks heaps,
    Michelle

  18. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 7 months ago #

    Hi Michelle....no worries. First, it's always good to keep up to date as bug fixes come along and even on occasions new features being added or adjusted. Second, you want to make sure that you made your own custom menu and not use the default menu that gets displayed as you will get more flexibility.

    Not sure if you are aware of this, but there are setup tutorials for this theme:

    Preference Lite Setup

  19. nell68crab
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks for that. I've created the primary menu as this guide suggested but it hasn't solved the problem. Where can I get an older version of Preference Lite and how do I install it?

    Michelle

  20. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 7 months ago #

    If you go to the tab "Developers" on the theme's page, you can see all the previous versions. However, one thing to try is to clear your browser's cache and see what happens. Also, do you ave a link to your site and I will take a quick look?

  21. nell68crab
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks so much. It is here: http://www.woywoyhotel.com.au

    Michelle.

  22. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 7 months ago #

    Thanks for the link...you are on version 1.7, so yes, I recommend you update.

  23. nell68crab
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks. So will updating to 1.8 fix the menu display issue back to vertical?

    Michelle.

  24. StyledThemes
    Member
    Theme Author

    Posted 7 months ago #

    it should... the live demo for it is using 1.8...as well my local test site.

  25. nell68crab
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks so much. It is back to normal. Thanks for your time :)

    Michelle.

Reply

You must log in to post.

About this Theme

About this Topic