WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

kpicasa gallery not working properly any more (16 posts)

  1. Richie_Rich
    Member
    Posted 3 years ago #

    since today, the kpicasa-plugin is not showing the thumbs and the big size-pictures properly any more.

    the thumbs are to big, and when you click on them they are getting small. it should work vice-versa..

    does anybody have the similar problems?

    here are some examples:

    http://www.kinderhotels-happytime.de/kinderhotel-1.php?hotel=Landhotel%20Zerlaut

    http://www.ferien-auf-dem-wasser.de/boote/caley/hausboote/hausboot-iona.htm

    http://www.bornhoffer.de/?page_id=7&album=201002

    did picasa change something? or what could be the problem?
    is there any solution for this allready availiable?

  2. Richie_Rich
    Member
    Posted 3 years ago #

    nobody is faceing the same problem?

  3. p2tu
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yes. I have exactly the same problem.
    Appeared after WP update today.

    No full size pictures anymore:
    http://www.thvk.ee/galerii/?album=Kuulmiskonverents2011

    Probably related to wp latest update but can't be sure...

  4. Richie_Rich
    Member
    Posted 3 years ago #

    but i did not update anything on my wordpress. i thought kpicasa+worpress are using only code from my own webspace...

  5. viddhu4u
    Member
    Posted 3 years ago #

    anyone got the solution?

  6. kag
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi, I'm the kPicasa Gallery developper.

    I just had a quick look and I suspect Google changed something in their XML feed that kPicasa is reading. I will have a look at it shortly, but please understand I have a day job and do this in my spare time.

    Guillaume

  7. GHDesign
    Member
    Posted 3 years ago #

    I'm having a similar problem. My gallery photos are showing up full-sized on each page, and when clicked, the lightbox/shadowbox effect just shows a tiny thumbnail image.

    http://www.sdmb.org/stuff/photos/?album=2007Riding

    Thanks for looking into it, Guillaume.

  8. nrivers
    Member
    Posted 3 years ago #

    Having the same problem. Even if you stop using lightbox/highslide, the "full size" image shows up as a tiny thumbnail in the direct link: http://lh4.ggpht.com/-DFk6Ys37QqM/TREwovmgtOI/AAAAAAAAAWA/JRxXrbIdy4E/s72/5115109038_505d992e7c_o.jpg

    Thanks for checking it out.

  9. wp_nano
    Member
    Posted 3 years ago #

    Same here.

    But have a look at the direct link:

    You will find there "s72/". That creates a thumbnail on picasa side. If you remove it, you get the full sized picture:

    Example:

    http://lh4.ggpht.com/-DFk6Ys37QqM/TREwovmgtOI/AAAAAAAAAWA/JRxXrbIdy4E/5115109038_505d992e7c_o.jpg

    So I dont know where to find the right path generation in the Plugin, but this must be not as difficult.

    Hope the developer will develop an update fast ^^

  10. wp_nano
    Member
    Posted 3 years ago #

  11. carlosgonca
    Member
    Posted 3 years ago #

    same problem. We have to wait for a solution

  12. wp_nano
    Member
    Posted 3 years ago #

    Works again...

  13. Richie_Rich
    Member
    Posted 3 years ago #

    great!

    nice to see that a company like google is also doing such mistakes.

    @guillaume
    txh for your fast reaction.. even if it was not your mistake. many thx for this great plugin.

  14. kag
    Member
    Posted 3 years ago #

    According to the discussion that @wp_nano posted above, a fix has been issued by Google.

    I checked on my personal blogs and everything seems to be back to normal.

  15. GHDesign
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yep, working fine here, too! :D

  16. p2tu
    Member
    Posted 3 years ago #

    Working again :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic