WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[closed] Known Plugin & Theme Conflicts with NextGEN 2.0 (129 posts)

  1. superstrona
    Member
    Posted 11 months ago #

    Version 2.0 does not support Ecclesia Theme (LINK). There should be a possibility to turn off permalinks as in the older versions. Without permalinks it works fine.

  2. bjprc
    Member
    Posted 11 months ago #

    Today in visual editor suddenly the link/unlink command was greyed out. Could make the link with html. Discovered it is due to the latest update of nextgen gallery 2.0 (done today too). Deactivating it solved the problem. It seems many people have problems with that upgrade so I plan two possible actions: revert to nextgen 1.9.13 (instructions can be found at the nextgen site as recommended here) - or wait for the next upgrade while 2.0.0 is activated again. At least I can use the html without problems as for now. I did download already the 1.9.13 version in case I run into other problems. At least I know for my other blogs: no upgrade to 2.0!

  3. regenpfeifer
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hello, I'm very interested in using NextGEN 2.0, I would even consider buying the PRO-Version - if it would not be incompatible to another plugin I am using: Member Access by Chris Abernethy (http://www.chrisabernethy.com/wordpress-plugins/member-access/ and http://wordpress.org/plugins/member-access/). I need this plugin to make some posts only accessible for registered users.

    If Member Access and NextGEN 2.0 are both activated my WordPress site gets inaccessible in frontend and backend with completely blank screens. As soon as I deactivate one of these plugins everything works fine again.

    Up to NextGEN 1.xx I didn't experience any problems with Member Access simultaneously activated. I would be very happy, if this incompatibility could be fixed.

  4. ranovr
    Member
    Posted 11 months ago #

    Royal Slider get's turned off (I know sliders were already mentioned) but I wanted to give you a specific when using a NG 2.0 gallery on the same page as Royal Slider.

  5. davethedrummer909
    Member
    Posted 11 months ago #

    Issues with RESPONSIVE theme
    Select Nav dissppears in responsive mode

  6. michelle.oswell
    Member
    Posted 11 months ago #

    It's not working with the Flexform theme (or rather, it's affecting the post/portfolio/team carousels in the theme). The theme carousels are completely hidden with v2.0 installed.

  7. tekno23
    Member
    Posted 11 months ago #

    We've had a similar problem to @regenpfeifer's with aMember Pro - http://www.amember.com/p/ - if both this and NextGen Gallery V2.0 are active we get completely blank front and back-ends.

    From the site logs (edited to anonymize) it appears to be an issue with the upgrade process (although that seemed to have completed correctly).

    The only nextgen-related errors I have seen are:

    [Wed Jul 31 18:49:27 2013] [warn] [client xx.xx.xx.xx] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Call to undefined function get_currentuserinfo() in /home/oursite/public_html/wp-content/plugins/amember4/amember4.php on line 216, referer: http://www.oursite.com/wp-admin/update.php?action=upgrade-plugin&plugin=nextgen-gallery%2Fnggallery.php&_wpnonce=2a6da8038d

    Reverted to V1.9.13.

  8. leadology
    Member
    Posted 11 months ago #

    Killed Cart66 Pro shopping platform.

  9. LasPalmas
    Member
    Posted 11 months ago #

    Version 2.0 conflicts with W3 total cache

  10. _CarlosTheDwarf_
    Member
    Posted 11 months ago #

    Using a slightly modified Twenty Ten theme, NG upgrade caused visual editor post not to show up. Couldn't enter text in the HTML view either.

    Weird...

  11. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    @Everyone - thanks for the continued updates on the conflicts.

    @LasPlamas - can you clarify what conflict there is with W3 Total Cache. That's one we did test against and didn't see issues. Thanks.

  12. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    REVOLUTION SLIDER. The sliders cease working with NG 2.0 installed.

  13. bassicsax
    Member
    Posted 11 months ago #

    My Dynamic To Top plugin no longer appears since the upgrade to NG 2.0 this morning. Also, NG caused a conflict with my Highslide For WordPress. The directions said I had to turn off the Jxx query blah blah, but when I tried to follow the links that NG 2.0 provided, I was sent to a page that said I had insufficient privileges to access the page. I am an Administrator on my own website, so I can't see what level of access could be higher than that. I had to deactivate Highslide and install a different plugin (Shutter Reloaded) as a workaround, just so I could get control of my site back.

    Oh, and as someone else has already mentioned, my insert and edit link buttons have been greyed out in the kitchen sink. I can still edit them in the HTML editor though. Also, I have the Ultimate TinyMCE plugin installed, and the advanced link button is intermittently affected there too. (I don't know about anchors, or any of the others, I haven't had time to try everything.)

    I hope there aren't other plugins affected. I haven't had time to check yet.

    I've never had these kinds of issues before with a NG update, and I've used the gallery for over 5 years. What's going on???

  14. JohnTheViking
    Member
    Posted 11 months ago #

    Blog Post Calendar Widget ( http://wordpress.org/plugins/blog-post-calendar-widget/ ) seems to have a problem after I added a featured picture to my post. It keeps on trying to update the calendar, but nothing is shown.
    Could it be related to the extra entries in the wp_posts table with post_type "attachment"?

  15. jmo4134
    Member
    Posted 11 months ago #

    With the Twenty Twelve theme after updating to NextGEN 2.0 mobile navigation "Menu" button would no longer toggle down revealing navigation options. Uninstalled before reading http://wordpress.org/support/topic/do-not-uninstall-nextgen-if-you-are-having-issues-with-20?replies=38 but that resolved the issue. Reinstalled 1.9.13 and mobile navigation appears to be functioning properly.

  16. Jim Goodrich
    Member
    Posted 11 months ago #

    I've got NextGen NivoSlider 3.2.5 on a Development site and the upgrade to NextGen Gallery 2.0.0 broke it. I left it up on the site, you can see it at:

    http://fame.jamesgoodrich.net

    In Chrome, it displays the broken image icon and takes up the entire page, pushing the text off the bottom and you can't scroll to see it. In Firefox, it collapses the area for the slider and the text is visible and the rotating markers are visible.

    Also, NextGen Gallery 2.0.0 overrides the standalone NivoSlider menu and places it as a submenu of Gallery.

  17. kbenjamin
    Member
    Posted 11 months ago #

    Here's some further info re. Elegant Themes, specifically, I'm using Nimble:

    The PHP error log gets this message in it:

    PHP Fatal error: Call to undefined function mb_detect_encoding() in /html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/simplehtmldom/simplehtmldom/simple_html_dom.php on line 987

  18. lukelukeluke
    Member
    Posted 11 months ago #

    I think this might be already mentioned but it conflicts with tinynav.

  19. Sandstorm_gaf
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi !

    I faced an issue with NextGEN 2.0 and CKeditor for WP 4.0 : attach window was empty.

    I turn off CKeditor, and install TinyMCE, and the attach window works fine now.

    I think there is probably a conflict between CKEditor for WP and NextGEN Gallery 2.0

  20. kbenjamin
    Member
    Posted 11 months ago #

    Re. my previous comment about problems with Elegant Themes - I installed the PHP mbstring module and fixed the error above but 2.0 still breaks the image slider the theme uses on the home page. 1.9 works fine.

  21. sorenegeberg
    Member
    Posted 11 months ago #

    My gallery images opens in a blank window now. Some new setting im missing?

  22. westtexasrollerdollz
    Member
    Posted 11 months ago #

    Version 2.0 is not working with our current theme, Zylyz. It is causing the pages with galleries to not load correctly, and the ATP button will not show up in my control panel.

    Here is out site: http://www.westtexasrollerdollz.com

    The affected pages are: http://westtexasrollerdollz.com/skaters-and-referees/

    And: http://westtexasrollerdollz.com/gallery/

    Please let me know if there is something I can do to fix this! Thank you in advance!

  23. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    Hi everyone,

    I wanted to just post a summary of all know conflicts organized a bit by their effects as of last night. This list doesn't include the last few listed above. Thanks very much for posting your conflicts here and helping us get on top of what's happening.

    Erick

    KNOWN PLUGIN AND THEME CONFLICTS
    =========================

    PLUGIN CONFLICTS THAT CAUSE CRASH/FATAL ERRORS/WHITE SCREENS

    BBPRESS. Can cause site crash. Triggers error that looks like: Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /home/content/deletedactualpath/wordpress/wp-includes/query.php on line 27

    MEMBER ACCESS. Updating to 2.0 with Member Access makes frontend and backend go totally blank.

    AMEMBER PRO. Updating to 2.0 with AMember Pro makes frontend and backend go totally blank.

    MAGIC FIELDS PLUGIN. Can cause site crash. Triggers error that looks like: Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /web/content/wp-includes/query.php on line 27

    MORE FIELDS. if you try to upgrade to 2.0 with this plugin installed, you'll get white pages on the both the front and backend pages. The users solve the issue by migrating to Advanced Custom Fields plugin and upgraded fine.

    GREAT REAL ESTATE INTERFACES. There seems to be a conflict with this plugin that triggers an error on activation: Fatal error: Call to undefined function nggshowgallery() in /home/cdanyluk/public_html/wp-content/plugins/great-real-estate/interfaces/interface-nggallery.php on line 28"

    -----

    PLUGIN CONFLICTS THAT BREAK SLIDERS

    SOLILOQUY SLIDER PLUGIN. This may cause aspects of our interface to disappear, especially when adding galleries to pages/posts via the new Attach to Post interface.

    ROYAL SLIDER. Activating 2.0 breaks this and prevent slider from working.

    EVOLUTION SLIDER. The sliders cease working with NG 2.0 installed.

    NIVO SLIDER (Standalone version). NextGen Gallery 2.0.0 overrides the NivoSlider menu and places it as a submenu of Gallery (I'm assuming in the back end).

    JUSTIFIED IMAGE GRID. NextGEN Breaks Slider.

    ------

    BROKEN NEXTGEN EXTENSION PLUGINS

    PHOTOSWIPE FOR NEXTGEN. Doesn't work any more.

    SIMPLE PAYPAL SHOPPING CART. Stopped working with NextGEN.

    NEXTGEN CUSTOM FIELDS. Stopped working in templates.

    NEXTGEN GALLERY OPTIMIZER. Causes images to load solo (replaces the website) in the current browser window with NexGen 2.0.

    NEXTGEN NIVO SLIDER. Breaks with NextGEN 2.0.

    ELEGANT THEMES SLIDER. Not a plugin, but including it here. NG seems to break the popular front page slider for Elegant Themes.

    OTHER THEMES WITH SLIDERS. Several report of other themes with sliders breaking.

    -----

    OTHER PLUGIN CONFLICTS

    CONTACT FORM 7. In one case, seemed to cause site error. In another, broke shortcodes. Many instances, this has no effect at all.

    EASY DIGITAL DOWNLOADS. This plus NextGEN will throw some errors in the backgroud, but doesn't seem to affect functionality.

    CART 66. One user reported that NextGEN "Killed Cart66 Pro shopping platform."

    DBTOOLKIT. When generating pages with Nextgen embedded in the code, not showing the thumbnails anymore.

    QTRANSLATE. Language shortcodes like [:en][:de] in "Alt & Title Text / Description" don't work anymore.

    MAPPRESS EASY GOOGLE MAPS. This one causes NextGEN short codes to stop working and causes the Attach to Post interface to be blank when trying to add galleries.

    -----

    THEME CONFLICTS

    ELEGANT THEMES (Menus, Slider). We've seen some reports that if NextGEN is activated, menu dropdowns and homepage sliders both break.

    ATTITUDE-MODIFIED (Sliders). NG 2.0 seems to break the home page slider built into the themes.

    OTHER THEMES WITH SLIDERS (Sliders). I''ve seen at least a couple other reports of themes with sliders breaking that I didn't write down.

    RESPONSIVE THEME (Responsive Menus). Navigation disappears in responsive mode.

    TWENTY TWELVE (Responsive Menus). After updating to NextGEN 2.0, the mobile navigation "Menu" button would no longer toggle down revealing navigation options.

    ECCLESIA THEME. Works fine if you turn of NG permalinks, but there's no longer any way to do this.

    FLEXFORM THEME. NG 2.0 affect the post/portfolio/team carousels in the theme. The theme carousels are completely hidden.

    RISE THEME. Causes Attach to Post interface to not appear.

  24. VeloVet
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have to say this update is a disaster. I'm just getting ready to leave on a holiday and my site is borked.

    I see NEXTGEN GALLERY OPTIMIZER listed as conflicting. I deactivated but it made no difference to the fact that gallery images load in their own page.

    Please, please go back to the previous functional version until these (and there appear to be many) issues are resolved.

    Thanks.

  25. Gavomatic57
    Member
    Posted 11 months ago #

    Currently unable to add images to posts using the Emphaino theme.

    Also, experiencing fatal errors when the NGFB Open Graph plugin is enabled. However, this only seems to affect new gallery items, not pre-upgrade items.

    However, with reference to one of the posts above. Photoswipe is still working for me; however it was a bit flakey before the update. I found that disabling and re-enabling it usually helped.

  26. samaralife
    Member
    Posted 11 months ago #

    Two issues (at least so far) with Next Gen 2.0 and WP 3.6, have Origin theme and NG Optimizer plugin. http://samaralife.com

    1. As described here, pictures in galleries load as a single image instead of a usual way of darkening the page and showing images in a gallery in the middle of the page. But I enabled Aja[ pagination and this seems to have solved the problem. (I do not know if it was enabled or not before. Actually the big deal is that the NG update seems to have changed all the settings to "No", and how should I remember which were Yes before?)

    2. I created a gallery and uploaded pics, but the plugin added "-jpg" to file names. I cannot find any settings related to file names in plugin options. It never happened before and my pics do not have "-jpg" in their names. That's real shit as I need to post a gallery right now and I don't need my pics to have wrong names.

  27. samaralife
    Member
    Posted 11 months ago #

    One more big issue. I really liked the previous arrangement of creating a gallery and adding pictures interface. Firstly, on creation of a gallery I was given the shortlink which I just copied and pasted into the post. Now I am not given that and you don't provide the template for that in plugin overview page so I have to google it now and every time I forget.

    But what is worse I am not given the gallery ID number and so what do I insert into the shortcode now?!!! Yes, the number is in the galleries list which is the only thing you should have improved so that it would show galleries with the recent ones first. But the new interface means I have to open the galleries list page first, then open the last page with the latest galleries and then type the shortcode (instead of copy-pasting it).

  28. Splitterside
    Member
    Posted 11 months ago #

    Have tried using the update on my sites using the Mingle Theme: http://themeforest.net/item/mingle-multipurpose-wordpress-theme/235056

    This seems to break the css of the website itself.
    Will have to hold off with the update until this gets fixed. Some pre-launch testing really goes a long way guys.

  29. jbekefy
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have WP 3.6 and the most recent pagelines update. When I upgraded to nextgen 2.0 the galleries failed to show on pages. It repeatedly tells me the plug-in needs to be activated but it is activated. I've tried to deactivate and restart etc, doesn't seem to work.

  30. nordicmike
    Member
    Posted 11 months ago #

    @Splitterside
    "Will have to hold off with the update until this gets fixed. Some pre-launch testing really goes a long way guys."

    Couldn't agree more. It may have saved many, many people from some pretty big headaches.

    I am so stuck as I need a good gallery with frontend public uploader and am willing to pay.... but there isn't anything which works :-(

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags