WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
Jetpack/twitter problems (17 posts)

  1. kingdomcollision
    Member
    Posted 9 months ago #

    Hello,

    I'm another user with issues with the Jetpack Twitter connection posting the wrong links. It is posting a URL for the development site rather than the production site, although all details have been changed. It is also posting a short URL in the form domain.com/?p= even though I have changed to name-based permalinks. I have disconnected and reconnected Jetpack from wordpress.com and clicked 'save' on the general settings page. The site is http://www.kingdomcollision.com

    Many thanks

    http://wordpress.org/plugins/jetpack/

  2. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    I had a look at your site and your Jetpack settings, and it seems that you've managed to solve the issue by yourself: by disconnecting and reconnecting Jetpack to WordPress.com, you've updated your Jetpack settings to use the correct site URL.

    As per Publicize and the links posted to Twitter, Jetpack does indeed use shortlinks when posting links on Twitter. If you've enabled a shortlink plugin like WP Bitly, or the wp.me shortlinks module, we will use these shortlinks. If you did not enable this module, we will use your site's default shortlinks.

    I hope this helps. Let me know if there's anything else you need.

  3. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thanks for the help. It now seems not to be working at all - no posts are automatically posting to Facebook or Twitter. I've tried disconnecting and reconnecting to Workpress.com, and deleting and recreating the links to FB and Twitter. Same issue with another site I run, http://www.paulbennison.com Any ideas? Thanks in advance.

  4. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Actually it seems to be working again now, maybe it's intermittent. I'll wait a few days and come back again if there's still issues. Thanks again.

  5. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    OK a user posted this morning and it didn't appear on Facebook. No change in settings at all. Definitely an intermittent problem. Any suggestions? Thanks in advance.

  6. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    BTW it was http://www.paulbennison.com that didn't work this morning. Lunchtime yesterday I disconnected and reconnected the Facebook connection. User posted one post afterwards and it correctly shared on FB. Posted again this morning and it didn't.

  7. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Could you go to Settings > Sharing in your dashboard, and make sure that the connections you've created are shared with other users on the site? You mentioned that other users are also posting on that site; if you were the one who created the Publicize connections, you'll need to share these connections so other users trigger Publicize when they publish posts.

    If that doesn't help, could you walk me through the steps you follow when you publish a new post? Do you use plugins to clone or duplicate existing posts? Do you publish your posts from the dashboard, or from a third-party app? Do you post them directly, or schedule them to be published later?

    Thanks!

  8. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thanks for the response.

    Both sites are using shared connections. Posts are created from the dashboard, typed in directly, and published immediately.

  9. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Could you open the posts that were not shared in the post editor, open the Publicize options on the right side of the editor, and let me know if Facebook is properly checked?

    Thanks!

  10. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thanks. That's interesting - Facebook wasn't checked in the Publicize setting of the last two posts, but it was on the one prior to that. Is there a way for this to be turned on or off other than the user selecting it? I'll check with the user concerned and ask them to double-check this on future posts. Strange.

  11. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Is there a way for this to be turned on or off other than the user selecting it?

    This option should be turned on by default, but if you want it to be off, you can add a small code snippet to your theme's functions.php file:
    http://jetpack.me/2013/10/15/ever-accidentally-publicize-a-post-that-you-didnt/

  12. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi,

    After trying for a week, both users on separately hosted sites report that the Facebook link isn't working. I've asked them to double-check the publicize setting and they report that when they click there, they're unable to tick the Facebook box - it's grey and doesn't respond when they click on it.

    Thanks,

    Lee

  13. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    they're unable to tick the Facebook box - it's grey and doesn't respond when they click on it.

    This will happen if said post is already published; Publicize can only be used for newly published posts.
    Do you use a plugin to clone old posts in order to create new ones? If you do not use such plugin, could you ask one of your authors to check the Publicize box before to publish the post?

  14. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    No - as I said above, neither website uses a plugin to clone old posts. As I said above, I have asked the authors to check the Publicize box and both report that it is usually greyed out. This has only been an issue for the past 2-3 months, previously it's all been working fine. All posts are typed directly in as new posts and published in the normal way via the WordPress dashboard.

    As I said, both websites are entirely separate installations with different themes, but I do use a similar package of plugins. I beginning to wonder whether one of the plugins is incompatible with Jetpack sharing.

  15. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    I have asked the authors to check the Publicize box and both report that it is usually greyed out.

    So the box is greyed out before you or your authors even publish the post?

    Could you post a list of the plugins you use on both sites here?

    Thanks!

  16. kingdomcollision
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thanks - yes, they are saying it's greyed out before they've published. I didn't quite believe it but after trying to publish a few posts myself I've experienced it a couple of times too. I couldn't find any consistency in when it appeared.

    Plugins are:

    Akismet
    ALO EasyMail Newsletter
    Backup and Move Plugin
    Better WP Security
    Captcha
    Disable Comments
    Embed Facebook
    Event Organiser
    Jetpack by WordPress.com
    Social Media Feather
    WordPress Social Login
    WP-Optimize
    WP Open Graph
    YouTube

    I can rule out Captcha as I've only just installed that.

    Thanks so much for your help.

  17. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    I'm afraid I'm not familiar with all these plugins. Could you try to deactivate them, one at a time, and let me know if you find that one particular plugin conflicts with Publicize? You might want to start with Better WP Security, and with the other Social plugins.

    Thanks!

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic