WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Cool Video Gallery
[resolved] Issues with CVG Ver 1.7 (52 posts)

  1. kdprice
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have not been able to identify the source of the problem. Unfortunately, resolving it means moving away from CVG.

    To all - any alternatives recommended?

  2. yoyogliderpilot
    Member
    Posted 1 year ago #

    I also have the "Warning: exec() has been disabled for security reasons in /<blog>/wp-content/plugins/cool-video-gallery/lib/core.php on line 1384" error.

    My hosting provider doesn't allow the execute command anymore. A PHP could execute a virus on the servers.

    Any change this exec will be faced out or do I have to look for an other plug-in without it..?

  3. Zocadious
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen,
    The title I tried to create was My Kids. And yes that error is shown in the manage galleries admin page.

  4. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @yoyogliderpilot

    exec is required to do ffmpeg operations. If you are in a shared hosting server, this will be disabled. You could turn off warnings.

    Feel free to check of other alternatives.

    Regards,
    Praveen Rajan

  5. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @Zocadious

    I'm able to create gallery with the same name mentioned. Did you make a changes in database manually? When you added gallery what message did you get, success or failure?

    Regards,
    Praveen Rajan

  6. yoyogliderpilot
    Member
    Posted 1 year ago #

    "You could turn off warnings."

    You mean by adding the following two lines of code just after the PHP opening tag of the “wp-config.php” file..?

    error_reporting(0);
    @ini_set(‘display_errors’, 0);

  7. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ yoyogliderpilot

    You could try this.

    define('WP_DEBUG', false); in wp-config.php

  8. yoyogliderpilot
    Member
    Posted 1 year ago #

    Adding this line:
    define('WP_DEBUG', false);
    Didn't work...

    Adding this line:
    @ini_set('display_errors', 0);
    Worked against the error maessage. But the plug-in is broken a bit...

    I also had this line added:
    @ini_set('log_errors', 1);
    But have removed it, because I don't know where he is logging to and I don't know if it is really needed...

  9. Zocadious
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    I made no changes to the database. I downloaded, installed, and activated the plugin. Immediately tried to create the gallery My Kids. I did not get a message of success or failure. All I got was the original error message I posted earlier after hitting the button to create the gallery.

  10. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ Zocadious

    Are you having proper folder write permissions to create the required gallery folders?

    Regards,
    Praveen Rajan

  11. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ yoyogliderpilot

    The line mentioned above already exist in wp-config.php.

    What do you mean by plugin is broken a bit? Please specify the error you are having.

    Regards,
    Praveen Rajan

  12. Zocadious
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    Yes I have folder write permissions. I decided to go with another gallery plugin. Thanks for the help though.

  13. sc0rpiongirl
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    Thank you for the great plugin. I have been using it for a while and it worked fine until yesterday when I updated it, I guess...to v1.7. Now my theme widget is no longer working (sort of like freezing when I attempted to move anything at all) and the CVG related widget of course is not working any more. I tested all the plugin and noted that it is CVG's problem as when I reactivated CVG the widget is not working any more. Also it was fine with the fancybox effect even before when I have both NXTGallery and CVG both installed and running, the lightbox effect for both the gallery for both image and CVG vids are both working fine. I have not update the theme recently so it should not be the problem of that. I tried to read through the troubleshooting posts here but have no vail still.

    Could you try to point me a direction as to where I can make things working again? Right now the CVG slideshow and CVG showcase are both mal-function and for vids that can be played, they are playing on full screen without overlay lightbox...:( .flv videos will be downloaded when clicked instead of playing at all...

    Thanks a lot! The url is at http://www.bennyfeng.com/videos/

  14. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ sc0rpiongirl

    Did you try running CVG with all other plugin turned off?

    Regards,
    Praveen Rajan

  15. yoyogliderpilot
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    "What do you mean by plugin is broken a bit? Please specify the error you are having."

    1. When I select a thumb to view the video in a player it just opens the mp4... No JWPlayer...

    2. The "Video Title / Video Description" isn't visible underneath the thumb (only with overlay), so now the layout of my thumbs is broken. There is no offset. I guess I have to change my CSS files, but haven't got the time now.

    3. I had to deactivate the plugin for testing and when you activate the plug-in again all settings are gone...

    I deactivated the plug-in and I think I'm removing my video's from my site.

  16. sc0rpiongirl
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    Update on my problem that I posted yesterday...

    So I have tried turning off fancy box and some other plugin that I thought could trigger the conflict, and now it's back on running phew! Well, so far the overlay player is working as before, so is the widget and CVG slideshow widget which is what I want. So that's good.

    I only have a minor problem now, which is the player is shown (default setting I suppose?) with white board. I'd like to have no board just shadow. But even after ensuring the "Video player setting" has "no skin" chosen, it still has the white board. I tried to find the shadowbox.js but there isn't one in cvg-player folder anymore. How do I change the player appearance, if you could suggest?

    Many thanks again.

  17. Teus
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    I had the same warning message as Zocadious and noticed there is a typo in the code on line 75 in video-db.php. There was an extra s at the end of the first $galleries. When I removed the s, the warning didn't appear anymore and things are working fine again.

    Just thought I would let you know. :)

  18. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ Teus

    Thanks for finding this out.

    Regards,
    Praveen Rajan

  19. sc0rpiongirl
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Praveen

    Maybe you didn't see my message, I still have a minor problem now, which is the player is shown (default setting I suppose?) with white board. I'd like to have no board just shadow. But even after ensuring the "Video player setting" has "no skin" chosen, it still has the white board. I tried to find the shadowbox.js but there isn't one in cvg-player folder anymore. I checked the source code and note that the videos output has attributed to rel="fancy_cvg_video_vid#", but I can't really find a related file to edit for the player appearance.

    How do I change the player appearance, if you could suggest?

  20. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ sc0rpiongirl

    What exactly do you mean by white board? Are you mentioning about the white border around the player? If so, that is part of fancybox. You will have to modify fancybox CSS for the same. Shadowbox was replaced a few versions back.

    Regards,
    Praveen Rajan

  21. sc0rpiongirl
    Member
    Posted 1 year ago #

    ok thanks Praveen, I will give it a shot...

    but, wait, I turned off the fancy box plug in already....how come its css still in effect...? :S

  22. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @ sc0rpiongirl

    CVG uses its own fancybox JS and CSS. It is not from the fancybox plugin you have activated/deactivated.

    Regards,
    Praveen Rajan

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags