WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Events Calendar and WordPress 3.0 (25 posts)

  1. christian_gnoth
    Member
    Posted 4 years ago #

    hello,
    i am getting this error:

    Fatal error: Cannot redeclare is_rtl() (previously declared in /var/www/web1503/html/wp_mu/wp-includes/locale.php:347) in /var/www/web1503/html/wp_mu/wp-includes/locale.php on line 349

  2. mscroggi
    Member
    Posted 4 years ago #

    I just upgraded to 3.0 and am getting the exact same thing.. I tried to comment out the is_rtl() in local.php but got a different error after that, so I put it back..

    My site is hosed until I get this fixed..

    Anyone? Please?

  3. mscroggi
    Member
    Posted 4 years ago #

    Ah I found some info that it is related to the events-calendar plugin.. I moved it out and was able to bring the site back online..

    now to go find a 3.0 compatible events calendar plugin

  4. nv1962
    Member
    Posted 4 years ago #

    Well. Thank goodness for the Forum! Thanks Mscroggi, at least that's one fishing expedition less. Now, onto another, as you put it: to find a 3.0 compatible events calendar plugin...

  5. Andrew Nacin
    Lead Developer
    Posted 4 years ago #

    This is due to the events-calendar plugin loading the blog locale too early, instead of just letting WordPress load it when it is ready.

    In 2.9, it silently caused errors underneath relating to RTL/LTR, translations, locale, etc. In 3.0, due to an unrelated change, it's making a bit more noise failing.

  6. keme
    Member
    Posted 4 years ago #

    Sweet Jaysus, this was helpful. THANKS! If/when y'all find a 3.0 compatible events calendar plugin, can you post to this thread?

  7. Andrew Nacin
    Lead Developer
    Posted 4 years ago #

  8. If you run into this error, reset your plugins and do not reactivate Events Calendar.

    See nacin's first reply for an explanation.

  9. nv1962
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hardly a user-friendly method. In this case, because the culprit is known, there is a much simpler way to regain control: just rename the specific plugin's folder, from ozh-admin-drop-down-menu to (say) OLD-ozh-admin-drop-down-menu then clear your browser cache, reload either the plugin or admin main index page, and you're done - the plugin is deactivated because it can't be found.

    Using phpMyAdmin for the situation here is plain overkill.

  10. snumb130
    Member
    Posted 4 years ago #

    I know about this and working in this. I hope to have a solution tomorrow. Hopefully with 7.0.

  11. nv1962
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks!

    But I really should have some coffee next time before I post... I mean, just look at the example folder name I used above! Can you guess which other plugin gave me some 3.0 upgrade grief today? Oh well.

  12. byronrode
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi guys - if you are in need of a quick fix before 7.0 comes out and need to have the calendar work with WordPress 3.0 - you can see my fixes that I submitted over here. Read each post as it explains what changes are necessary to allow the Large Calendar to work.

    http://wordpress.org/support/topic/409138?replies=11#post-1557436

  13. databell96
    Member
    Posted 4 years ago #

    I just had a similar issue when I upgraded one of my clients' sites. Same deal.

  14. Riavon
    Member
    Posted 4 years ago #

    So when is this going to be all ready for 3.0 without requiring code hacks?

  15. adminasylum69
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks so much. I just deleted the plugin folder for the events calendar. It was deactivated anyways. And that got me back in. Thank you, Thank you!

    Misty

  16. velofille
    Member
    Posted 4 years ago #

    I made a zip of the trunk SVN code just now, if you want an easy option download this and unzip in your plugins folder http://www.nzlinux.com/files/events-calendar.zip(for the less clued up)

  17. opsman
    Member
    Posted 4 years ago #

    That did not work as it does not show the title in the widget and also does not show dates in the large calendat, any thoughts?

  18. cchestnut
    Member
    Posted 4 years ago #

    Oh my God, you guys are a lifesaver! One of our editors clicked the upgrade button and came running over to my desk freaking out because the site completely crashed, and I was trying everything in the world I could think of to try to revert back to 2.9.2, to no avail. I'm so glad to hear that it's such a relatively simple fix...we can live without the events calendar for now!

    Thanks again!

  19. Ruberta
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks to all for replies. I now have a very happy customer! Will wait for new version to finish updating her site.

    Thanks again.

  20. carynmurray
    Member
    Posted 3 years ago #

    I upgraded today to 3.0 and I am having this same problem (where I get this message: "Fatal error: Cannot redeclare is_rtl() (previously declared in...")

    I know I have to disable that plug in, but how do I do this if I can't access the control panel?!

  21. dhobeika
    Member
    Posted 3 years ago #

    caryn,

    to disable the plugin, you must access your server via FTP and delete the events calendar folder in the wp-content/plugins folder. Hope this helps!

  22. Airohpue
    Member
    Posted 3 years ago #

    If I can't log into the Admin page of the blog, how do I disable the Calendar Plug in?

    If I log into the host server for my blog, will I be able to identify and remove the Calendar file? I guess I'll lift the hood and take a peek.

  23. Airohpue
    Member
    Posted 3 years ago #

    You're all over the forums today; thanks, ipstenu!

    How did someone first isolate the calendar plug in causing trouble? I wonder if they saved their files and removed each plug ins one at a time? Hmm . . . whoever had the stroke of insight, I thank you as well!

  24. artistwantab
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok I did the above and the site now come up and the plug-in folder renamed and another created.

    BUT....

    I get a blank screen when going to admin page

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic