WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Is the Multisite setup information wrong? (2 posts)

  1. chrishoward
    Member
    Posted 1 year ago #

    After switching to multisite buy following the instructions at Create a Network I do an "Error establishing database connection".

    After searching, and finding this post Database error after installing multisite, one guy said you need to include:

    define('MULTISITE', true);

    I added that line and now it works just fine. That is, my config now contains:

    define('MULTISITE', true);
    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
    define( 'SUBDOMAIN_INSTALL', false );
    $base = '/~chris/wptestenvir/';
    define( 'DOMAIN_CURRENT_SITE', 'chris-howards-imac.local' );
    define( 'PATH_CURRENT_SITE', '/~chris/wptestenvir/' );
    define( 'SITE_ID_CURRENT_SITE', 1 );
    define( 'BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1 );

    However, that instruction is nowhere in the "Create a Network" instructions.

    Is the fault in the documentation or in WP itself? Or is it something else?

  2. It's the fault of you misreading something :)

    After you add define('WP_ALLOW_MULTISITE', true); you're told to go to http://example.com/wp-admin/network/setup.php right? And THERE it has more code to paste into your wp-config.php and .htaccess

    define('MULTISITE', true); is the first line. You didn't do a full copy/paste (this happens a lot, people think that having WP_ALLOW_MULTISITE is the same thing.)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic