WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Installing Logo (6 posts)

  1. EvenFlowMarketing
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've reviewed some of the related threads on installing a logo and none have gotten me where I need to be.

    I'm using the "Statement" theme and the header.php is listed here:

    <div id="logo">
    <h1><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>"><img src="http://www.elitehockeyworkouts.com/wp-content/uploads/2012/09/EHW_EliteHockey_LogoComps_2a-2_Page_2.png" /><?php echo $langblog;?></a></h1>
    </div>

    Any help would be greatly appreciated it.

    Thanks!
    [No bumping. If it's that urgent, consider hiring someone or or asking on the #wordpress IRC Channel.]

  2. EvenFlowMarketing
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've been trying to insert a custom logo onto my wordpress blog. I've tried to follow numerous Youtube videos as well as researched this on the forums here with no luck.

    I'm using the "Statement" theme by BlogOhBlog.com. I've gotten it to a point where I have deleted the default logo in the header but can't get my logo to show up. ***Interesting Point*** When I hover over where the default image is the link is still active and will take me back to my home page.

    My domain is http://www.elitehockeyworkouts.com.

    Here's where the "logo" is located in the code:

    <div id="wrapper">
    <div id="header">
    <div id="logo">
    <h1><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>"><?php bloginfo('name'); ?><?php echo $langblog;?></a></h1>
    </div>

    And here's the CSS for the logo section:

    #logo h1 a {
        background-attachment: scroll;
        background-clip: border-box;
        background-color: transparent;
        background-image: url("images/logo.gif");
        background-origin: padding-box;
        background-position: 0 0;
        background-repeat: no-repeat;
        background-size: auto auto;
        display: block;
        height: 63px;
        outline-color: -moz-use-text-color;
        outline-style: none;
        outline-width: medium;
    }
  3. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Are you trying to add the logo as an image on the page or as a background -- they are not the same thing at all, but your html code is doing it the first way (not working obviously) and your CSS is trying to add it as a background image -- not working either.

    The easiest way to "replace" the default logo with yours is simply replace the default image (wherever it is located -- perhaps images folder? Look at the file path) with yours - -be sure you use the exact same name and file type. Then you can use CSS to adjust the positioning.

  4. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    You might also want to clean up some coding errors on the page -- as they may be causing problems too:

    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.elitehockeyworkouts.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

    More info if needed:
    http://codex.wordpress.org/Validating_a_Website

  5. BradYang
    Member
    Posted 1 year ago #

    Having some trouble with loading pictures onto my front page website. Please help. One question I have is does the photos have to be in HTML format. I have uploaded the photos into my portfolio and used the linked to place images to where I wanted them to go, however, I still have yet to find images.

    http://www.junecare.com

  6. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    @BradYang -- you need to start your own thread. It does not work for two people to share a thread and your issue is totally different from the OP here. Thanks.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.