WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[closed] Installing a language in Simple:Press? (18 posts)

  1. Kevinkazoun
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey,

    I downloaded a .mo language file for Simple:Press to translate it to Dutch.

    The installation guide by Simple:Press isn't very useful.

    I understand that I have to upload the file into sp-resources/forum-language/simple-press, but the language isn't changing, neither on the front-end nor back-end.

    Has anyone worked with this before? Help would be very much appreciated as I can't find any additional information

  2. Jana1977
    Member
    Posted 11 months ago #

    Same problem here only I want it in Czech. Downloaded it from the Simple Press localisation website, uploaded it to sp-resources/forum-language/simple-press but it doesn't work. I have the language set to cs_CZ in the wp-config.php file so that can't be the problem. Anyone? Please.

  3. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    i have the same issue but can't solve it. any idea why is isn't changing the language ?

    i think this language files is not for 5 version.

    and also where is the original po files in this thing ? can't find them.

  4. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    same problem is here.....

    i want to translate my simple:press forum in norwegian language..
    i find the .mo file from simple:press translate site
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-core/version-52/sp/no/default
    and uploaded that to language folders all in themes plugins and simplepress folders. and i changes the wplang to nb_NO but nothing happens. no translation performed...

  5. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    i solve the problem you can try too.

    do the names like this:

    sp-no.po change it to sp-nb_NO.po

  6. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    no I have already tried all this .

    changing filenames and everything ..

    but it is not working ..

    is the norwegian mo file i am getting from translation site doesn't work with simplepress 5.2.6 ??

    or whts the problem here...

    please help..

  7. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    when i download translation files the names was sp-tr.po and i change them like my wp's language like this: sp-tr_TR.po and same in .mo it is worked.

    there is no soluiton in web i search it for a week.

    the file locations has to be like this:

    for front end and admin translation files: wp-content/sp-resources/forum-language/simple-press

    for theme translations: wp-content/sp-resources/forum-language/sp-themes

    for plugin translations: inwp-content/sp-resources/forum-language/sp-plugins

    just you have to change file name when you download them.

  8. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    i http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-core/version-52/sp/no/default

    from here i export mo file and put that in the same folders.

    and changed the name to sp-nb_NO.mo for norwegian
    and then in wp-config.php i defined wplang to nb_NO for norwegian.

    but it is not working.

    when i export .po file for this it says that file is read only and can't be edited using poedit as read only. thts why i export mo file from the localization website. Not working

    I am trying on my localhost.

  9. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-core/version-51/spa/nb/default

    okay here is new link i found both po mo files and put them to right location defined code in wp-config but still not working...

    :(

  10. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    that link is for 5.1.

    try from here the correct version:
    http://glotpress.simple-press.com/projects

    put all po and mo files and rename them like you do.

    first do the Simple Press Core lang files and then for the default theme.

  11. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    Okay ,

    i am trying now for 5.2 and it has for admin and front end i am trying for front end .. above actually that was for admin

    so i have tried but but..

    can you please define me i didn't get you from the lines..

    " first do the Simple Press Core lang files and then for the default theme. "

    can you please define this..

  12. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    first put this files and change their name like you did.
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-core/version-52

    after put these files and change their name like you did.
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-themes/default/spDefault

  13. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    i don't know why but it is not working...

    worked exactly same ...

    i need to make this done.. today...

  14. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    well i have no other clues sorry :/

  15. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    first put this files and change their name like you did.
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-core/version-52

    after put these files and change their name like you did.
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-themes/default/spDefault

    can u please elaborate this ...

  16. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    well i think everything is clear but i will write again. first do this.

    download po and mo from here:
    http://glotpress.simple-press.com/projects/simple-press-themes/default/spDefault/no/default

    change their name like this:
    spDefault-nb_NO.po
    spDefault-nb_NO.mo

    and put this files into this location:
    wp-content/sp-resources/forum-language/sp-themes

    and do couple of times F5. goog luck!

  17. lavijain
    Member
    Posted 11 months ago #

    tell me one last thing sir.

    is it necessary to define the language code in wp-config.php or not.

    or any other place..

    thnx for your help..

  18. Skaty
    Member
    Posted 11 months ago #

    well i'm not exactly but the language code it has to already there in wp-config. nb_NO code has to be in wp-config already.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic