WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Installation successful, and then unexpected error occurred (9 posts)

  1. platformcat
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hello all,

    I normally have no problems with WordPress installations but with the latest version - I got an error after a successful installation.

    It happened when I was trying to do a theme search.

    Can someone help me figure out what's wrong?

    Thank you!

  2. govpatel
    Member
    Posted 11 months ago #

    what type of error you getting.

  3. platformcat
    Member
    Posted 11 months ago #

    I keep getting this error message everytime I try to do a search through the Featured / Newest / Latest themes: "An unexpected error occurred. Something may be wrong with WordPress.org or this server’s configuration. If you continue to have problems, please try the support forums.

    Try again"

  4. renaldo2011
    Member
    Posted 11 months ago #

    This error can be on server-side issue. First of, try to check your firewall if it's blocking your connection. Or it could be an issue with the wordpress.org itself. Did you try to search for themes again after some time? Did you get the same result? Try the solution from this link: http://www.techyv.com/questions/unexpected-error-occured-installation-wordpress-latest-version I hope it works. Goodluck!

  5. govpatel
    Member
    Posted 11 months ago #

    May be your install has some problem so try and replace all files folders from a fresh download except wp-content folder and wp-config.php file

  6. platformcat
    Member
    Posted 11 months ago #

    thank you guys for the solutions! i replaced and uploaded everything again but this didn't work, still getting the errors.

    may have something to do with my server then, huh?

  7. sharadchhetri
    Member
    Posted 11 months ago #

    If your server is in some VPS,cloud or your own server check the apache log.
    If it is webhosting then if webhosting company is providing the logs ,check logs again. It might be possible the problem with PHP or Server configuration.

  8. renaldo2011
    Member
    Posted 11 months ago #

    Yeah! I really think that this is an issue with the server. Have you tried the solution from the link I gave you? They have a solution that actually works for me. I also got the same error message that you got and just ping the api.wordpress.org and see if it works. Let us know so we can find more solutions for you.

  9. platformcat
    Member
    Posted 3 months ago #

    I ended up asking my web host for help but you guys are awesome! Thanks again!

Reply

You must log in to post.

About this Topic