WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Initial delay in load times (5 posts)

  1. jaigurudev
    Member
    Posted 3 years ago #

    I am having a 8-10 second delay, sometimes longer, from when I click on any link on my site to when the URL changes and there is any visible sign that the page is starting to load. Once the URL changes it loads pretty fast. Not a image intensive site. Somewhere I read that this can happen due to plug ins. I tried to use WP Tuner to see where the problem was, but the plug in doesnt work with the latest version of wordpress.

    Here is the site: http://www.elefintdesigns.com/test

    Anyone have any ideas how I can cut down that initial delay?
    Thanks so much.

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem? If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the Twenty Ten theme to rule out any theme-specific problems?

  3. jaigurudev
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hey Esmi. Thanks. Yes I tried what you said. This process has certainly allowed me to pinpoint some plug-ins slowing the site down more than others, however, even with the problem ones deactivated it still has a few second delay, which at times can be up to 10 seconds or more. Its very inconsistent. This is a CMS from wordpress.org, so I cannot use the default template.

    Thanks

  4. Simon Prosser
    Theme Review Admin
    Posted 3 years ago #

    Is it shared hosting or your own server? could be a dns issue

  5. jaigurudev
    Member
    Posted 3 years ago #

    It's hosted. I will put it on another server and see if it makes a difference. Thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic