WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Sponsors Carousel
image uploader is broken (44 posts)

  1. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    There is no image uploader for the settings > sponsors carousel.
    See screenshot here - http://i.imgur.com/xo2Zv.png

    Working to see if I can get it to work. I'll shoot over anything I come up with. Thanks for the base of the plugin!

    http://wordpress.org/extend/plugins/sponsors-carousel/

  2. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am using wordpress version 3.5. It won't let me change this after I created the post.

  3. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    Got it. Apparently the function _media_button has been depreciated in 3.5, so we need to update this function to media_buttons. Enjoy :)

    Changed line 369
    from
    echo _media_button(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);
    to
    echo media_buttons(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);

  4. adbutt
    Member
    Posted 1 year ago #

    awesome dave, problem sorted :-)

  5. madaboutu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi All - this worked for me too - thanks!!!!

  6. WAARBA
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same problem... where was this code added? which file? where can i find media_buttons??

  7. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    It is found in the sponsors-carousel.php.

    Just add an "s" to make "button" plural.

    Change line 369
    from
    echo _media_button(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);
    to
    echo media_buttons(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);

    Here is what it looks like in the sponsors-carousel.php before you change it - http://i.imgur.com/TLUjD.png

  8. NormanBird
    Member
    Posted 1 year ago #

    Dave, thanks for sharing!

  9. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    You are welcome. Glad to help.

  10. AdamJWahlberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    Made the change to line 369 of sponsors-carousel.php as Dave recommended.

    It didn't work as intended. Instead, I was provided with an error message:

    Fatal error: Call to undefined function _media_buttons() in [..]/sponsors-carousel/sponsors-carousel.php on line 369

    Could use some guidance. Has anyone else encountered this?

  11. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    which version of wp are you running? can you drop your entire php file over on http://pastebin.com/ so we can take a look?

  12. WebDi
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm so glad to find this thread. I too am having the same problem. I have WordPress 3.5.1 installed and I don't see the image uploader. I've edited sponsors-carousel.php as suggested and still don't see it. I don't get an error message either.

    Anyone else having this issues where the "fix" doesn't fix it?

  13. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    just like the other post, can you drop your entire php file over on http://pastebin.com/ so we can take a look? I'll drop your file into my install and see what I can figure out.

  14. WebDi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks. I've not used pastebin before so not sure if I did it right.
    http://pastebin.com/C5sinU89

  15. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    perfect. this allows us to see exactly what you are working with.

    I guess my starting explaination of 'Just add an "s" to make "button" plural' wasn't clear after looking at the example.
    You need to get rid of the preceding underscore on line 369 as well and change yours from "_media_buttons" to "media_buttons"

    Also, looking at the error that Adam's problem is showing, it seems to be the same fix.

    Change line 369
    from
    echo _media_button(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);
    to
    echo media_buttons(__('Add an Image'), 'images/media-button-image.gif?ver=20100531', 'image',$scwp_plugin_name);

  16. WebDi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Works Thanks. Now to style it....
    My images are being cut off. Is there documentation for fine-tuning?

  17. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    Take a look at the /skins/tango/skin.css and edit this to your liking or create a new skin and reference it on line 88 by replacing the /skins/tango/skin.css with your new directory:
    echo '<link href="' . $plugin_url . '/skins/tango/skin.css" rel="stylesheet" type="text/css" />' . "\n";

    I customized this css file as well as the PNG images in the folder to be used for my slider. I also updated the WordPress Options page so that it followed the same <table class="form-table"> layout seen in other native WordPress option pages. If you are interested, that is here - http://codex.wordpress.org/Creating_Options_Pages

  18. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    You can also take a look at what I did here (you will find the carousel at the bottom of the page) - http://goo.gl/3JoPN
    It is also responsive.

  19. Ahmad Mushtaq
    Member
    Posted 1 year ago #

    OK. I have fixed the image up-loader( Thanks to dave)
    But now I am not able to add multiple images. Whenever I select multiple images, only the first one get selected.

    Here is the screenshot

  20. baltofilm
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the fix. My image upload button is now visible. However, I was wondering two things.

    First, for some reason after all my images cycle through, it doesn't start over. All the images move to the left out of view, and you just see blank white.

    Second, I have a dark theme. What would be the easiest way to either make the slider background black, or translucent with no box around the entire slider? Basically, so that it would appear that my client logos are floating.

    Thank you.

  21. WebDi
    Member
    Posted 1 year ago #

    I can now get my sponsor carousel to work well. However, when I have this plugin enabled, it breaks another plugin "peekaboo" which is absolutely necessary for the functionality of this site.
    http://www.farinspace.com/wordpress-peekaboo-plugin/

    I assume it's a jquery conflict. Does anyone have a suggestions as to how I can get these two plugins to play nice?

  22. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Ahmad Appears that I am only able to add one at a time as well. It is pretty quick to add, so never worried about it.

    @baltofilm Auto scrolling: Have you modified the Auto Scroll option? This - http://i.imgur.com/RUKYm1e.png

    Theme: Take a look at the /skins/tango/skin.css and edit this to your liking or you can create a new skin and reference it on line 88 by replacing the /skins/tango/skin.css with your new directory:
    echo '<link href="' . $plugin_url . '/skins/tango/skin.css" rel="stylesheet" type="text/css" />' . "\n";
    I customized this css file as well as the PNG images in the folder to be used for my slider.

    @WebDi There could be many factors contributing to this error. Do you have a dev or production URL that you are seeing this error that I could look at?

  23. WebDi
    Member
    Posted 1 year ago #

    I got frustrated and switched to a different plugin. I'm using WordPress Thumbnail Slider. It works great without any conflicts. Thanks so much for your help!! I really appreciate it.

  24. Ahmad Mushtaq
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Dave I think you were not able to understand what I was trying to say. PLease have a look at the screenshot attached with my post. Also when I click on the 'Save Changes', the text box gets empty. Am I doing something wrong? Please guide me.

    Thanks.

  25. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    @ WebDi you are welcome, glad to help

    @Ahmad When I add multiple images, it only shows one of the image paths in the input box as well. Clicking the 'Save Changes' button adds only one image at a time (this should be the first one that you have selected, as it was the first one that I selected).
    You will just have to add one at a time by clicking 'Add Media' and then 'Save Changes' for each one.

  26. baltofilm
    Member
    Posted 1 year ago #

    Dave, thanks for the response. I like your slider. It looks like your previous suggestions will work.

    But I'm having the same problems as others with getting the Sponsors Carousel to work with my main slider. When I activate your SC plug-in on one of my pages, the Soliloquy slider on my homepage disappears.

  27. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    @baltofilm thank you. just a fellow user of the plug-in, you can check here for the original developer(s) - http://wordpress.org/extend/plugins/sponsors-carousel/developers/
    There could be many factors contributing to this error. Do you have a dev or production URL that you are seeing this error that I could look at?

  28. baltofilm
    Member
    Posted 1 year ago #

    No, thank you, Dave. Very nice of you to help us out with this plug-in.

    You can see my test page with the carousel here:
    zedora.com/test-carousel

    I have temporarily activated the SC plug-in, which has made my Soliloquy slider on my homepage under my menu disappear.

    Thank you very much!

  29. dave@wickmanstudios
    Member
    Posted 1 year ago #

    I checked out the view-source:http://soliloquywp.com/ and looks like they are using jQuery 1.83 and the view-source:http://www.zedora.com/test-carousel/ is using jQuery 1.42 which is what the SC plugin natively is using.

    Look around line 76 for this wp_register_script('jquery', ($plugin_url . '/jquery-1.4.2.min.js'), false, '1.4.2'); which you will either need to update to match the same jQuery being used by your Soliloquy Slider or remove the jQuery call function (function sponsors_carousel_enqueue_scripts()) seen between lines 68-79 if indeed the Soliloquy slider that you are using is using a different version.

    Note: always make a backup (or branch if you are using git) before messing around with the files.

  30. baltofilm
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you Dave! I will give this a shot. Your time and help is much appreciated.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.