WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Image upload error (FCK Editor, IE6) with fix (2 posts)

  1. JanEhrhardt
    Member
    Posted 5 years ago #

    System:
    Wordpress 2.7.0 with Dean's FCKEditor For WordPress
    Using the html/browser uploader with IE6

    Bug:

    1. Open post-new.php, add some line in the FCK Editing Area, hit the Add image button.
    2. When loading the thickbox IE6 will report a unspecified error at line 28, character/sign 2
    3. Net effect: media-upload.php will not load in the thickbox, but full screen in the _top
    4. Later on, when you try to insert an image in the post, IE6 throws another error at you: object does not support this method (or something like that) and the screen remains blank

    Analysis: when media-upload.php does not have a parent, opener or top win.send_to_editor() is not defined in wp-admin/includes/media.php
    Temporary fix to resolve the symptom:

    var win = window.dialogArguments || opener || parent || top;
    if (win.send_to_editor) win.send_to_editor('<?php echo addslashes($html); ?>');
    else history.go(-3);

    Earlier in media.php you can also try to resolve the symptom:

    <script type="text/javascript">
    /* top.location.href should be the page with the editor */
    /* self.location.href should be wp-admin/media-upload.php */
    /* <![CDATA[ */
    if (top == self) history.go(-1);
    /* ]]> */
    </script>
    
    <div id="html-upload-ui"> ...

    The real fix: remove this.blur() on line 27 of thickbox.js:

    tb_show(t,a,g);
    	// this.blur(); /* do not this.blur() in IE6: unspecified error with FCK editor */
  2. websitehelper
    Member
    Posted 5 years ago #

    JanEhrhardt, tried the following, but it did not change a thing:

    The real fix: remove this.blur() on line 27 of thickbox.js:

    I am getting a permission problem when I try to insert photo that is in gallery (upload works fine - can can see it in "wp-content/uploads" which has permission of 777. My user is "administrator". I'm using IE7, Windows XP Media edition, have the latest edition of everything: php 5.2.8, mysql 5.0.67, WordPress (latest). Help! anyone.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic