WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

image not showing up...... (22 posts)

  1. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    I uploaded an image to my images folder via http://ftp.. I see it there.. why is it not showing up????

    root of blog is here..
    http://www.francesblog.com/home/

    img is here...
    http://www.francesblog.com/home/images/10-16-07.jpg

    why do I get a 404????

    thanks...

  2. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    my gosh, why is this so confusing?

    in css for my theme I find:

    #footer {background: #eee url('images/kubrickfooter.jpg') no-repeat top; }

    but I don't see this image in my images folder...
    heck, I don't even see a FOOTER in my blog..

    thank you....

  3. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

    No, it is NOT in your whatever folder!
    It is in the /images folder in the wp-content/theme/default/images/

    What do you want to do?

    And when it gives you a 404 Not found - the files is NOT there, regardless what you think.

  4. mendezki
    Member
    Posted 6 years ago #

    Not Found
    The requested URL /home/images/ was not found on this server.

    The images folder is in your theme's directory.
    The css you mention comes from the default theme, it appears you are currently using the popblue theme.

    I also see errors in your sidebar, did you make sure to upload all the files correctly?

  5. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    sorry about what I mentioned regarding css code, was looking in css for default theme.... so never mind that (and yes, that img is there, where it should be..)

    now, my img I mentioned initially is here:
    wp-content/themes/pop-blue/images/

    code: <center><img alt="photo of the day" src="http://francesblog.com/home/wp-content/themes/pop-blue/images/10-16-07.jpg" /></center>

    I can now see it here, http://francesblog.com/home/?p=3 and here,
    http://francesblog.com/home/wp-admin/post.php?action=edit&post=3

    but not here, http://www.francesblog.com/home

    why not??

    thank you...

  6. mendezki
    Member
    Posted 6 years ago #

    It could be that the theme you are using only displays the title and date but not the content of the posts on your index page.

    Also, you are using an older version of WordPress, which might not be a problem but upgrading to at least version 2.2.2 might be a good idea.

    EDIT: inspection of the theme's testrun page shows that it doesn't show images on the index page.

  7. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have another test-post there, with just text, it's displaying fine.. http://www.francesblog.com.. code I have for img:

    <img alt="photo of the day" src="http://francesblog.com/home/wp-content/themes/pop-blue/images/10-16-07.jpg" />

    however, it's not showing up.. (and the image IS physically at this location.. if I put this address in browser http://francesblog.com/home/wp-content/themes/pop-blue/images/10-16-07.jpg the image can be seen fine..)

    (one thing I notice is I don't see 'publish' button for this post, only saw it for other test-post I have there now..)

    would appreciate some help here.. what am I missing??

    thank you very much..

  8. mendezki
    Member
    Posted 6 years ago #

    If you take a look at my previous post, you'll see that

    'EDIT: inspection of the theme's testrun page shows that it doesn't show images on the index page. '

    To have them show up you'll need to edit your index.php file and change the appropriate template tags.

  9. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    my gosh, this is absurd...

    can you pls tell me WHAT edits I need to make and where?? a blog index-template that doesn't show images??????

    most blog-pages have images!!! this is what I don't get about blog-sw.. why do they make it more complicated than it needs to be?? why can't a simple image tag with path to image work -- on ANY page?? WHAT changes do I need to make, PLEASE?? and WHERE???? most blogs I see out there have images.... why is this sw written so that by default the index pg can't display images?? sorry, I really don't get this...

    would appreciate more info here.. thank you....

  10. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

  11. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm sorry, this is not very clear.. I don't see in these pages what code I have to use instead of normal HTML image-tag to display an image...

    would you pls be kind enough to tell me what code I need to put there instead of

    <img alt="photo of the day" src="http://francesblog.com/home/wp-content/themes/pop-blue/images/10-16-07.jpg" />

    so the image will display? this is how you display images in HTML.. I don't understand why with Word Press this has to be different???

    what tag(s) do I need to change, please???? WHERE? in index.php???

    thank you....

  12. Jeremy Clark
    Moderator
    Posted 6 years ago #

    If it's on pages that the images don't show up then look in page.php if your theme has one if not then it will be under main.php. Just look for the_excerpt tag like moshu said and then replace it with the_content.

  13. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    thank you... I found NO instances of "the_excerpt" anywhere, searched all files.. (have no main.php, only index.php, page.php.. also have index1.php, what is that one for??) but found plenty of instances of "the_content" (in archive.php, index.php, index1.php, page.php...)

    for example: from page.php:

    <?php the_content('<p class="serif">Read the rest of this page »</p>'); ?>

    so I still don't know what I need to so images display, and WHY does normal HTML image-tag not work in Word Press?? :(

    again thank you for your help...

  14. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

    Oh, again one of those themes by that guy... he is a PITA with that idiotic the_content_rss thing - putting it in every freaking theme of his (without a warning, without a readme)

    Find this line in the index.php of the theme:
    <?php the_content_rss('', TRUE, '', 150); ?>
    Replace it with
    <?php the_content(); ?>

  15. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    oh my gosh -- FINALLY!! thank you!!

    http://francesblog.com/home/

    I don't understand what this edit did but it did the trick!!

    thank you very much...

    (PS: I didn't know that diff design templates had different sw-code.. I would have thought only template/interface code would change from design to design (HTML, CSS..) (and what is PITA??? :)

    again thank you very much....

  16. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

    pain in the ass :)

    (you are getting close to that, too... because you didn't take the time to read a bit and to get familiar with how WP works, what the theme system is and what the template tags are for)

  17. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    I did go to the two pages you mentioned, but didn't find info there, sorry.. it was not until you posted very specifically what I needed to do that I finally got it to work... it's not for lack of trying... I also went to this pg, http://codex.wordpress.org/Main_Page did ctrl-find 'images', found nothing, put 'images' in search field.. first entry in results is http://codex.wordpress.org/Using_Images.. this page, I think, is written mostly for folks who don't know HTML.. it has a lot of general stuff re images, (images/css, how to wrap imgs around text, etc..)

    again thank you very much for your help..

    (next issue will be how to display Flash movies (mostly interested in YouTube videos... I believe you need a plug-in?? (i.e., <object> and <embed> tags also don't work unless you do something special??)

    thank you very much..

  18. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    I hadn't realized that images show up only in home pg, but not in other pgs, for example.. http://francesblog.com/home/?cat=3

    also the styles (for post-title, etc..) are different, how do I change this? (url ends in /?cat=3.. so how do I change this???) shouldn't the css apply to all pages??

    thank you..

  19. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    what happens is in index.php I added code, mainly references to css classes.. like for example:

    <div id="pDate">

    <div class="postBody">

    the ref's to the classes here I added myself..

    so: this only applies to index.php.. where do I find the code that is this same code for when you go to individual categories, etc.. there are no templates for those other ones, only for home page...

    ???

    thank you...

  20. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    here
    http://francesblog.com/home/?p=7

    post is styled ok..

    but here it isn't..
    http://francesblog.com/home/?cat=4

    why is this????? :(

    I mean in the second one even the

    tag is being ignored.... why?

    thank you very much....

  21. maya90
    Member
    Posted 6 years ago #

    sorry, pls disregard.. I fixed everything.. even search-results pg...

    it's a good thing I have back-end experience...:)

    thank you very much and sorry.. maybe some of the stuff in this thread will be useful to others.... :)

  22. ungerente
    Member
    Posted 6 years ago #

    hi, my wordpress desktop shows an error message when i try to upload images, this says"
    The uploaded file could not be moved to /home/myaccount/public_html/wp-content/uploads/2007/10.
    please help me

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.