WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

I feel mildly retarded. (14 posts)

  1. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    I just setup my new WordPress installation today, everything went extremely smooth. For some reasons comments don't seem to be working. I've checked multiple themes, and they all seem to be doing the same thing. Am I just missing a checkbox somewhere? I've double checked everything I can find for allowing comments, etc... You can see the site here:

    http://www.blackheva.com

    The only two things I've done is to install Simple PHP Gallery, and to change the links in the theme. I've got my own dedicated server that I'm hosting this on, so I have full access to anything I'd need to change.

  2. Kafkaesqui

    Posted 8 years ago #

    Does your theme's index.php have the comments_template() function called in it (you don't appear to have a single.php)? It should look like this:

    <?php comments_template(); ?>

    If you need it, some info on setting it up *correctly* in the template can be found in this thread:

    http://wordpress.org/support/topic/41037

    When I was a technical support manager I used to tell my staff that there are no stupid questions. However, stupid answers are legion.

  3. NuclearMoose
    Member
    Posted 8 years ago #

    What a helpful topic title. I knew exactly what to suggest when I read "I feel mildly retarded".

    I'd suggest visiting http://codex.wordpress.org/Using_the_Support_Forums and checking out the "Getting Your Questions Answered on the Forum" section.

  4. richards1052
    Member
    Posted 8 years ago #

    Good one, NuclearMoose--though I feel a tad sorry for poor Matt.

    What we're trying to say is don't tell us how you feel in your post title. Describe your problem. That allows a reader to decide whether to open your post & whether he/she can help you.

  5. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    I apologize for the wrong topic title. After two hours of trying everything I could think of or find on the forums I was a bit exasperated. I'd edit the post title if that was possible.

    I'd like to thank NuclearMoose for his witty, yet helpful remark.

    Anyways, I don't think it's a matter so much of the theme, because the problem exists no matter which theme I have assigned. Even Classic and Kubrick do the exact same thing. Just to be sure though, I double checked to make sure it does have the proper commenting code in theme I'm currently using, which it does. This is a bit puzzling.

  6. eragle
    Member
    Posted 8 years ago #

    That's pretty odd behavior. It's almost as if you don't have a comments page available. Have you messed with your permalink structure?

  7. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    I haven't touched it... I even overwrote all of the wordpress files I have on the server, with a fresh download.

    could this possibly be a result of using PHP5?

  8. Class
    Member
    Posted 8 years ago #

    Doublecheck permissions on everything :)

  9. eragle
    Member
    Posted 8 years ago #

    could this possibly be a result of using PHP5?

    I really don't think so. It looks to be more of a structure problem because your permalinks aren't working either.

  10. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    Does anyone else have any ideas?

  11. eragle
    Member
    Posted 8 years ago #

    Matt you've only got two posts, and as bad as I hate this you might want to try a re-install. Did you use Fantasico the first time? Because they have had some issues lately.

  12. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    Ah it's not a big deal to do a reinstall, I don't use a web panel, so that shouldn't be a problem.

    Thanks for the help though.

  13. mattgolsen
    Member
    Posted 8 years ago #

    I dropped the DB, and deleted all of the files, and that seemed to do it...

    Thanks again.

  14. Raddue
    Member
    Posted 8 years ago #

    a

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.