WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

HTTPS support for multisite (4 posts)

  1. lupolio
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi.

    I have observed a strange behavior in my wordpress installation since i upgraded to a multisite. I am using a HTTPS server only and with my single-site install everything was fine.

    But since the upgrade to multisite I cannot configure wordpress to use HTTPS only. This is my current configuation of wp-config.php

    define('WPLANG', 'de_DE');
    define('WP_DEBUG', false);
    
    #define('RELOCATE',true);
    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
    define('MULTISITE', true);
    define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
    define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'www.[mysite].com');
    define('PATH_CURRENT_SITE', '/blog/');
    define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
    define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

    When I try to add 'https://' to the DOMAIN_CURRENT_SITE the site is not working at all. I traced my nginx log and php seems to generate 302 (redirects) once I activeated the change. Without HTTPS the blog wants to access the server at http (without s) at certain conditions (e.g. when creating a new site).

    I don't have any ideas what's wrong. Perhaps one of you guys can help me?

    Thanks a lot!

  2. How did you setup HTTPS the last time on single site?

  3. lupolio
    Member
    Posted 1 year ago #

    Nothing special (beside the DB config):

    ...
    define('WPLANG', 'de_DE');
    define('WP_DEBUG', false);

    /* That's all, stop editing! Happy blogging. */
    ...

  4. Well normally people just use http://codex.wordpress.org/Administration_Over_SSL to secure logins. Or if they want to foirce it, they edit the URLs in settings.

    For multisite, I would use http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-https/

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic