WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

htaccess im a fool (3 posts)

  1. jimbojones100
    Member
    Posted 5 years ago #

    i installed wordpress and all was well but i didnt realise that cyberduck ftp i am using was hiding some files as standard, so i accidentally replaced my htacces file.
    i have no idea what should be in the htaccess file, and it didnt seem to be a problem, i put
    "DirectoryIndex /blog/index.php"
    into the new htaccess file and all worked fine, until i tried to put images into my posts, it give a 404 file not found on this server error, and if i manually type in the address of the image to my browser i get the same problem, so i assume its something to do with my htaccess altering stupidity!!
    perhaps something todo with mod rewrite? i havent the fogiest, but it would be great if someone could tell me what i should put in htaccess to solve the problem, or tell me its something else ive done thats causing the problem.
    i've uploaded the pictures 4 different ways so its nothing to do with the built in uploader.
    oh if i upload to a folder in the root directory of the server i.e my blog is in localhost/blog and i put images in localhost/images and manually enter the address of the image it works ok, once again its leading me to beleive that its something to do with the htaccess file.
    thanks in advance for any help anyone

  2. Ripose
    Member
    Posted 5 years ago #

    Here is a VERY BASIC .htaccess

    # BEGIN WordPress
    
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress

    Let us know if this helped!

  3. jimbojones100
    Member
    Posted 5 years ago #

    i stuck that in but it didnt help,
    but i was wrong about the error or its changed?!

    its says
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    also, sorry, to clarify i get the error if i add a link to the image file, so the image is not displayed in the page and when you click on it to view the image file it give the server error,
    i tried changing the rewriterule . /index.php to /blog/index.php
    and the rewritebase to /blog/
    but that just meant when i clicked the link to the image it sent me to the front page?!
    i mean i can get around thing by adding the images manually but i like using ecto and letting it do the uploading work and it doesnt work with this server error thing

    thanks for the help though

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic