WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] How to remove integrated twitter and facebook icons? (16 posts)

  1. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello all,
    I'm using Adelle theme and it has facebook and twitter sharing icons integrated in. I've found a great sharing plugin that I want to use but it looks rubbish with the Adelle ones showing also. Does anyone know how I remove these? There's no options (as far as I can see) on the dashboard.
    Thanks
    Rachael

    The blog I need help with is rachphillips.com.

  2. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Where did you get the theme from?

  3. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    I downloaded it directly from BluChic (http://www.bluchic.com/shop/adelle-theme) it's on the wordpress theme rota as far as I know. I've changed some bits of it, just can't for the life of me work out how to remove those icons

  4. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    It's not on this site here: http://wordpress.org/extend/themes/search.php?q=adelle

    So you'll probably need to ask the developers for help with that question.

  5. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    They don't offer support since its a free theme.

  6. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Looks like those are part of a widget?

  7. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    No the bottom two aren't, they're part of the theme. The top row are the widget.

  8. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Which ones are you talking about? The FB and Twitter ones at the bottom of your posts look like a plugin.

  9. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    The twitter and the facebook at the bottom of the posts are NOT a plugin. I have one sharing plugin installed which I did today, thats the row of icons at the bottom of the posts. As you can see, there's two lots of twitter and facebook. The ones in the row are the plugin the ones underneath are just part of the theme, but I can't see how to turn them off.

  10. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    See this code for that (bottom row) FB icon:

    <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:100px; height:21px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://rachphillips.com/20-ways-combine-business-grace-good-manners/&send=false&layout=button_count&width=100&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font&height=21&appId=145390898882465">
    <!DOCTYPE html>
    <html id="facebook" class="" lang="en">
    <head>

    That looks to me like a plugin, no?

  11. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    I wouldn't know. I'm not a WordPress expert, that's why I'm asking for help.
    All I'm saying is when I look in installed plugins there is only the one I installed today. There are no other sharing/Facebook/twitter plugins showing. And even when I didn't have the sharing one I installed today (the images where it says share the love) those twitter and Facebook icons are still appearing.

    I'm only asking for help you really don't have to be so offish with me. If I were an expert I wouldn't need to ask.

  12. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    I'm sorry you feel that way - my apologies if it came across that way. Themes can come with plugins. Beyond that here's the situation - these forums only support themes from this site. I already went quite a ways beyond that to help you with this - but since neither of us seems to be able to sort it out, you may need to pay the developer to help you with it.

  13. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Try deactivating all plugins. And I can assure you that WPyogi is not being "offfish". In fact, she is one of the most helpful people on these forums.

  14. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    You might also see if you have those enabled in JetPack - looks like you have that?

  15. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    I do have jet pack, I'll give that a go thank you :)

  16. rachaelphillips
    Member
    Posted 1 year ago #

    Got it sorted!! I got a developer friend to look and he suggested deleting two lines in the content.php and single.php pages - and now it's gone.
    Phew!
    Thanks for your advice :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic