WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] How to prevent image stretching? (5 posts)

  1. lymos
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi everyone.
    I'm having an issue here that looks kinda weird to me. Maybe it was already discussed a lot of times, but I couldn't find the right solution.

    My posts on my site have images attached to them. Everything is fine here, but once I wanted to enlarge my content div a little bit, and everything is fitting fine, except the images. I get those stretchy, ugly images. The problem is surely not in the resolution because the width of the images I upload is about 900px, and the size I want them to enlarge to is somewhere near 800px. My theme by default is resizing them to ~400px and when I change the value to 800px, they get stretched, even if the image in the Media Library which I uploaded, is 900px.

    How can I fix it? Please help.

    Examples:
    Here is how it looks now: http://www.epicshortfilms.com/all-films/ (I want them to enlarge until the text/div ends.
    Here is what happens: http://epicfilms.freeiz.com/?page_id=38

  2. I think you are displaying post thumbnail images because they are having class "wp-post-image".

    To display the larger image pass size as parameter to the_post_thumbnail function.

  3. lymos
    Member
    Posted 1 year ago #

    Vinod Dalvi, it seems like that function is present already.

    Here it is in the blog.php:
    http://iceimg.com/i/c6/a9/9dc85c584c.png

    And here is what it references to, saying 'featured-blog-listing':
    http://iceimg.com/i/83/b4/1376aab954.png

    Here is the CSS line about it:
    http://iceimg.com/i/ed/ea/ed1f4a8391.png

    Screenshots were made from my test site, where the images are already stretched.

  4. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 1 year ago #

    you might need to 'regenerate' the featured images; possibly with a plugin like http://wordpress.org/extend/plugins/regenerate-thumbnails/

  5. lymos
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yay! Thanks, it worked! :D
    I used Regenerate Thumbnails earlier, but it seemed to not work. Today I made some changes to the Functions.php file by adjusting it to the size of that indicated in the CSS and it worked like a charm.

    Thanks again guys.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic