WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] how the images retain in multisite (11 posts)

  1. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I can create the multisite successfully, say Blog A(Eng) and Blog A(Chi), but why the background image from Blog A(Chi) and the menu button is missing and while just a menu image is retained.

    also, if i try to upload the background image for the Blog A(Chi), it says "Unable to create directory wp-content/uploads/sites/2/2013/04. Is its parent directory writable by the server?"
    But I am pretty sure that I have no such folder of "sites/2/2013/04" in the Blog A(Eng). And I am uploading the files to "uploads/2013/04" rather than "sites/2/2013/04" in Blog A(Eng).

    Even though i manually created a folder as "sites/2/2013/04" and set the permission to "777", it still can not upload the image.

    Anyone please advise on my problem, i just want to display the same background images and menu button in Blog A(Chi) version...

  2. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    i found some related post by the member said "You'd have to edit the CSS manually (make a child theme and have the image included in it would do)."

    I try to do so but I can not find the "edit" at "Appearance">"Edit" after I created the multisite on both Blog A(Eng) and Blog A(Chi) thus i can not edit the css file of Blog A(Chi)... please help...

  3. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    i found some related post by the member said "You'd have to edit the CSS manually (make a child theme and have the image included in it would do)."

    I try to do so but I can not find the "edit" at "Appearance">"Edit" after I created the multisite on both Blog A(Eng) and Blog A(Chi) thus i can not edit the css file of Blog A(Chi)... please help...

  4. also, if i try to upload the background image for the Blog A(Chi), it says "Unable to create directory wp-content/uploads/sites/2/2013/04. Is its parent directory writable by the server?"

    Your primary blog (site #1) uses wp-content/uploads/YYYY/ for images.

    ALL of your subsites use wp-content/uploads/sites/

    If that folder doesn't exist, or it's not writeable, you get that error.

    Can you upload on your main site?

  5. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Ipstenu,
    I really didn't not find any folder at wp-content/uploads/sites/...
    I am afraid I got the error....so how to fix it?

    My main site is as follow:
    http://www.jmadesigncompetition.org/

    Thanks

  6. Okay then you have to MAKE the folder :)

    Can you upload images on your main site?

    Do Pretty Permalinks work on your main site?

  7. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    ok and i am quite ambiguous on using the wordpress please clarify if i am wrong.

    I would manually create the folder named as "sites" under wp-content/uploads, is it "sites" is correct or the exactly name of the site?
    any permission setting required?

    Thanks

  8. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Ipstenu,

    You are awesome!
    I can display the background image now!!

    Thanks!

  9. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Ipstenu,

    Although the background image is solved but is it available to share the menu in multisite? as now it seems to re-create all of the setting in the new site, is it correct?

    Thanks

  10. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    and i have already customize the menu setting at the site#1 but it did not effect on site#2, when i want to go customize the site#2, where should i find the related file?

  11. Wayne Ng
    Member
    Posted 1 year ago #

    yeah...i fixed it finally.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.