WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

How do I move wordpress site to another directory on server? (6 posts)

  1. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    I currently have a website (http://www.studentsofshiloh.com) and redesigned it using WordPress. I had created a folder on my server called wordpress and installed the site in that folder (http://www.studentsofshiloh.com/wordpress). Now that the new wordpress site is complete, I deleted the current website that resided in the root directory and move the wordpress files from within the /wordpress/ folder into the root directory using Filezilla. The home page loaded but as soon as I clicked on any pages, the pages did not load.

    How do I go about moving the wordpress site into the root directory of my server and have the links work properly?

  2. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    After typing the above, I just moved the wordpress files back into the /wordpress folder and accessed the Control Panel. I did find in the General Settings where I had told it the site was in the /wordpress folder. I changed that and will move the files from within the /wordpress folder back into the root directory and see if that works.

    Will let you know in shortly.

  3. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, making progress. The wordpress site is working, links are good but my images that I have previously uploaded through wordpress are still wanting to look inside the wordpress folder. Will I have to reupload those files or manually edit the URL for each file or is there an easier way?

  4. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Looks like I can no longer access my dashboard. It's saying the wp-admin login page cannot be found.

  5. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am now able to access my Dashboard so I have that fixed.

    Looks like most of the images load except the images I added in my Blog.

    I tried changing in the Media Settings a direct path to the images (ie. http://www.studentsofshiloh.com/wp-content/uploads/ but that did not fix it.

    Take a look at the blog page and you will see the snowshoe image in the top post of the blog is not loading. It is looking for the image at http://studentsofshiloh.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/snowshoe-300x200.jpg instead of http://studentsofshiloh.com/wp-content/uploads/2012/03/snowshoe-300x200.jpg

    How do I fix this without having to manually edit each image within each blog post?

  6. youthman
    Member
    Posted 2 years ago #

    So far, the only way I can figure out is to edit each post that has images that are not loading and re-add the images into the post. Is there an easier way?

    [No bumping, thank you.]

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.