WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Hit wall in adding sites to a multisite network (6 posts)

  1. ScottCCC
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've enabled multisite in WordPress 3.5.1, choosing the subdomain option. And I've installed the domain mapping plug-in.

    Right now, my primary domain shows up as the only "site" in the network list. I have two add-on domains to my primary site on Hostgator: addon1.com and addon2.com, which appear as subdirectories in my public root directory.

    How do I create and map new WP sites for those addon domains so that they are two separate sites with separate content but are able to share the one WP installation and its associated themes and plug-ins?

    I know this is basic but I cannot seem to understand this step in the tutorials, that is, adding sites to the network.

    Thanks so much for your help.

  2. ScottCCC
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've figured out my problem and thought I'd pass it along...

    Apparently, add-on domains only work if WP is NOT installed in the root directory. Because it was installed in the root directory, I needed to use parked domains for my domain mapping.

    Once I deleted the add-on domains and added them in as parked domains, the 404 errors I was getting went away.

  3. BEFORE you mess with mapping domains, you must verify that you can actually make sites :) Make a site called addon1 and addon2. If they work, then you can use domain mapping to map those.

    I have two add-on domains to my primary site on Hostgator: addon1.com and addon2.com, which appear as subdirectories in my public root directory.

    That's wrong :) You want to make them PARKED domains - http://support.hostgator.com/articles/cpanel/what-is-a-parked-domain-how-do-i-create-and-delete-one - and DO NOT have subdirectories with their name. Everything is virtual.

  4. ScottCCC
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the help, Mika. Could you get me to the next level?

    1. I've been able to create subdomain sites - newsite1.primarydomain.com and newsite2.primarydomain.com - and post and update to them. So far so good.

    2. I have a parked domain - parkeddomain.com - under my primary domain. When I go to that site address, I get directed to my primary domain. So far so good.

    3. Now, when I map my newsite1.primarydomain.com to parkeddomain.com, two uhhappy things happen:

    - Parkeddomain.com goes to an earlier test site that I've deleted and can no longer update, as does the newsite1 if I make parkeddomain.com the primary for the site
    - If i go directly to newsite1.primarydomain.com, however, I still get the properly updating site

    I cannot figure where the parkedomain.com starts pointing once I add it to the domain map for newsite1?

    Any help appreciated...

  5. ScottCCC
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm now getting a number of 'array' errors, and I've concluded that I probably should start over and switch to separate wordpress installs for each site as add-on domains instead of the multisite/domain-mapping approach.

    Just can't figure out the problem.

  6. 3. Now, when I map my newsite1.primarydomain.com to parkeddomain.com, two uhhappy things happen:

    - Parkeddomain.com goes to an earlier test site that I've deleted and can no longer update, as does the newsite1 if I make parkeddomain.com the primary for the site
    - If i go directly to newsite1.primarydomain.com, however, I still get the properly updating site

    Are you sure you parked the domain on the right site number?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic