WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

help needed - template breaks posts (7 posts)

  1. talkinblues
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm going to need help in baby-talk and tiny steps because I'm sure this is going to be a CSS issue and I don't know anything about how to fix CSS.

    When I upgraded to v2.3 I ended up having to change templates as well because the old one I was using wasn't working, so I switched to using the Bernie theme. The only change I've made to it is to put a custom header in.

    Now when I post image thumbnails in a post, it decides to ignore paragraph breaks and my post looks like this: Bernie - broken
    No paragraph breaks where the images are.

    Now here is the exact same post displayed in Tarski, which is the only theme I've found so far that actually recognises my paragraph breaks and displays the post as it should be, like this: Tarski - ok
    Note I made no change to the actual post itself, only switched the template.

    I've tried viewing in several different browsers (Flock, Firefox and IE6) and the result is the same on all browsers for both temoplates. I've also tried a couple of other templates (Mandigo and Ngatini) and they also behave the same way as Bernie, and it's just not usable at all.

    My question is, what do I change in the Bernie template (and others) to make it behave like the Tarski one?

    Sarah
    Talkin' Blues

  2. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

    Probably all those themes have post images floated to left... I can't tell, since none of them is active.

  3. talkinblues
    Member
    Posted 6 years ago #

    what does "post images floated to left" mean, and how do I check?

  4. moshu
    Member
    Posted 6 years ago #

    I cannot be more precise since I do not see those themes in function: I don't know what div are around your posts, I don't know how their html markup is, I don't know what is in their style.css file. It was just a guess.

    If you want somebody to take a look at it - switch to the theme in question and leave it like that for a while until somebody looks at the code.
    Or, at least, provide a link to the theme's homepage.

  5. talkinblues
    Member
    Posted 6 years ago #

    OK. I have switched to one of the themes that doesn't work. Please let me know when you've done looking?

  6. cinila
    Member
    Posted 6 years ago #

    I think you need to edit the stylesheet (style.css) find this line

    #content img,#contentwide img {border:0px;float:right;
    margin:0px 0px 10px 10px;}

    Remove the float:right; and probably you'll need to edit/remove the margin too. So you'll only have
    #content img,#contentwide img{border:0px;}

    But I suggest you to make a little experiment by changing it into

    #content img, #contentwide img{border:0px;float:left;
    margin:0px 10px 10px 0;}
  7. talkinblues
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thanks so much!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic