WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

The Events Calendar
Header Menu gone with Events list/calendar view. (8 posts)

  1. teuncreemers
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey there.

    First of all I'm sorry if I'm asking a stupid question. I'm not a real coder or anything so you must forgive me for asking silly questions.

    Let's get to my problem:

    I'm working on my site since yesterday.( http://www.teuncreemers.com)
    I've spent some hours now trying to figure out the Events Calendar and got everything to work now apart from 2 small things and the biggest issue is where I need help with.
    I attached the Events Calendar to my main menu with the button name 'Calendar'. When I press this, the main menu disappears strangely. And when I press a specific event for info about it, it reappears again. So for some reason it doesn't show the main menu when viewing the list/calendar view.

    Is there anyone that could point me in the right direction into fixing this? Or atleast tell me which .php file I have to look through.

    The second issue is that I would like to change some of the colours without changing the template. Where should I go to to experiment with this?

    Thanks in advance.

    Teun Creemers

    http://wordpress.org/extend/plugins/the-events-calendar/

  2. kbellagio
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey Teun,

    I had the same problem and searched through the support here and found this: http://wordpress.org/support/topic/menu-problem-in-event-list-view#post-3411888

    Apparently the view list feature does not enjoy having default permalinks turned on in wordpress. You will need to set to a custom permalink for the menu to populate correctly.

    Hope that helps!
    Karl

  3. teuncreemers
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ah thanks for the help.
    I just think I don't really get what you mean yet cus it doesn't work what I did.

    I changed permalinks from default to the 'Post Name structure', however now the calendar button on my site gives 'Error occurred: 404 - not found'.
    I updated the link in the custom menu button to the updated one (http://teuncreemers.com/events/) but yeah it doesn't seem to work.

    Or are you talking about something else that I got to change?

  4. ljspiker
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, my header menu disappeared on the calendar page, too. I had not gotten very far in developing my website, so I uninstalled WordPress from my InMotion web hosting cPanel.

    I reinstalled WordPress the same way with one exception. I checked the "Enable Multisite (WPMU)" box.

    "This feature will Enable Multisite option for your WordPress blog.
    Your server must support Apache mod_rewrite to use this feature."

    I'm just a newbie, so I don't know if this did the trick, or if it was just a matter of clearing the mess I had made and reinstalling WordPress.

  5. roblagatta
    Modern Tribe Support
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks for jumping in with the assist, Karl, and to ljspiker for confirming that you got this resolved as well. Looks like all that we've got left here is Teun's issue...

    Teun, to your point: it looks like you still have default permalinks enabled, which explains why the calendar link you provided isn't working on my end. However - if you re-enable the /%postname%/ structure and save, the calendar should work at the URL you provided (/events). Can you confirm if this is still an issue, or if you instead decided to move onto another plugin? Want to make sure I've got you sorted before we close this out.

  6. teuncreemers
    Member
    Posted 1 year ago #

    I decided to use an other event managing plugin. However, I like this one way more.
    It's just that it doesn't seem to work properly and it's too complicated for me at this moment.

    So well if the issue can be fixed easily I can switch back to it, but if it can't then I just can't use this plugin.

  7. oOSolverOo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, on my page all the menues disappeared. Well obviously just the links since the widgets and their headlines are still there. I set the permalink-structure to /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ but the problem remains.

    Can you help me? I'd love to stick with this plug-in and I'm even considering going pro.

    Thanks!

  8. roblagatta
    Modern Tribe Support
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hey teuncreemers: thanks for the note here. Totally understandable, and I appreciate your honest feedback. Hopefully with the 3.0 release we're pushing out soon, you'll find the updated plugin (we overhauled it rather substantially) will work better for you. If you'd be interested in beta testing it or playing out with the code early (and can commit to not installing it on a live site), I'd be happy to hook it up. Let me know.

    oOSolverOo: you still having problems here? My guess is that this is a theme-centric problem, but if it persists, please drop a link in here and I can definitely check it out. Thanks!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.