WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Header Image Help (42 posts)

  1. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hello all. I have been trying for hours (yes I am a newbie and have little to no css or php experience) to get a new header logo into my WP installation. I am using the Batavia 1.5 theme and have read many threads on how to do this and nothing seems to work. I even read the threads for the default kubrick thread and tried that and still nothing. Could somebody please look at my site (www.househunting101.com) and tell me what I am doing wrong.

    Thank you so much,
    Knox

  2. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    #header {
    margin: auto;
    WIDTH: 100%;
    HEIGHT: 108px;
    BACKGROUND-COLOR: #CCCC99;
    BACKGROUND: url("househuntinglogo.jpg");
    COLOR: #7D5B38;
    }

    The image it's looking for is not where it thinks it is.
    Where is the image ?

  3. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    What have you tried to do?

    I see a househuntinglogo.jpg in your header css, but when I try to access that file it doesn't exist. Where is the logo located?

  4. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Thanks for checking this out for me.

    It's in the same folder as the theme. Does that answer your question with enough info or do you need the folder names and such?

    Knox

  5. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    This is the only place that I've changed or added any code. Do I need to add anything anywhere else?

    Knox

  6. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    Can you give us the full location, because I still can't find it.

  7. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    BACKGROUND: url("www.househunting101.com/wp-content/
    themes/theme-name/househuntinglogo.jpg");

    Try that - after changing the theme-name
    (all on one line though)

  8. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Sure.

    The name of the file is househuntinglogo.jpg

    It's location is househunting101.com/public_html/wp-content/themes/Batavia 1.5/

  9. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm still not finding it! You might want to double check the location and filename through your ftp. Then as podz said, plug the whole location into the css.

  10. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    I just plugged the whole location in and it didn't work. Here's what I have now:

    #header {
    margin: auto;
    WIDTH: 100%;
    HEIGHT: 108px;
    BACKGROUND-COLOR: #CCCC99;
    BACKGROUND: url("www.househunting101.com/wp-content/
    themes/Batavia 1.5/househuntinglogo.jpg");
    COLOR: #7D5B38;

    Any ideas?

    Thanks,
    Knox

  11. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    The image is not there.
    http://www.househunting101.com/wp-content/themes/Batavia%201.5/househuntinglogo.jpg
    File not found.

    You need to double check it.

  12. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    Remove the spaces

    Make it just 'Batvia' not Batvia 1.5

  13. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Ok, at least that did something. But unfortunately all I get now id a white screen. Here's what I have:

    #header {
    margin: auto;
    WIDTH: 100%;
    HEIGHT: 108px;
    BACKGROUND-COLOR: #CCCC99;
    BACKGROUND: url("/home/house101/public_html/wp-content/
    themes/Batavia/househuntinglogo.jpg");
    COLOR: #7D5B38;

    Thanks,
    Knox

  14. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    /home/house101/public_html/wp-content/
    themes/Batavia/househuntinglogo.jpg

    make that

    http://www.househunting101.com/wp-content/
    themes/Batavia/househuntinglogo.jpg

  15. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Still a white screen only. Here's what it is now:

    #header {
    margin: auto;
    WIDTH: 100%;
    HEIGHT: 108px;
    BACKGROUND-COLOR: #CCCC99;
    BACKGROUND: url("http://www.househunting101.com/wp-content/
    themes/Batavia/househuntinglogo.jpg ");
    COLOR: #7D5B38;

    Thanks,
    Knox

  16. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm still not finding an image at that location.

  17. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    Check the name of the image - it is absolutely right ?

    househuntinglogo.jpg
    is not the same as
    househuntinglogo.JPG for instance

  18. Lorelle
    Member
    Posted 9 years ago #

    FYI:
    http://codex.wordpress.org/Designing_Headers

    Takes you step by step through the process of WordPress Headers

  19. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    Your white screen is because all of your source code is gone. What did you do? You renamed the folder, is that all?

  20. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    It was HouseHuntingLogo.jpg. I changed that, but still only white.

    Thanks,
    Knox

  21. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Yes. All I did rename Batavia 1.5 to Batavia. All of the files are still there.

    Knox

  22. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    I would change it back.

  23. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    http://www.househunting101.com/wp-content/themes/Batavia/HouseHuntingLogo.jpg

    That works......

    In the theme file, delete index.php
    Upload another from the theme

  24. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    Ok! Now in the css, change background to background-image, and I think there is a line break in the file name too, so delete that.

  25. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    After I changed the folder back to Batavia 1.5 everything worked. It doesn't look right, but that's the .jpg design and nothing to do with WP or the theme.

    I greatly appreciate all of the help you two gave me. You guys really are the best.

    Now I have to go figure out how to make that banner look good. Or go find another theme.

    Thanks a million,
    Knox

  26. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Oriecat, What will that change do?

    Knox

  27. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    Make the image appear? :)

  28. oriecat
    Member
    Posted 9 years ago #

    The image still doesn't show in FF. I just checked in IE and see that it does show there, but it is repeating.

  29. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    The image is there, it's just not a good banner for that particular theme. I guess that's the issue. I don't know why the logo is duplicated to the right and why it's cut off. I think I saw a post earlier about using particular sized banners with this theme.

  30. K3200
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hmmmm, I have no clue why it wouldn't be appearing on Firefox.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags