WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP Smush.it
[resolved] Generate a "Lost connection" error. Can't upload several files (11 posts)

  1. Wishow
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hi, excuse my english.

    Every time a upload an image, WordPress Generates a LOST CONNECTION error.

    Also, there's an error when I try to upload more than one image, just can upload one by one, not sevreal images at the same time.

    This is a great plugin. I hope this issues can be solved for WP3.9 soon.

    https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/

  2. WPMUDEV
    WPMU DEV Support Staff
    Plugin Author

    Posted 2 months ago #

    @Wishow,

    Thanks for posting. The issue is nothing to do with WP 3.9 nor directly with the plugin. The plugin posts the URL for the new uploaded image to the Yahoo smush.it service. You are getting the timeout because the service seems to be very slow this week. We have have no control over this.

    For now you can go to Settings > Media and change the setting to process the image on upload. You can try manually processing the images after that.

  3. Wishow
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hummm... I understand.

    Thanks for reply!... I'll do what you said.

  4. David
    WPMU DEV Support Staff
    Posted 2 months ago #

    Hi @Wishow,

    You're most welcome. It's also been reported extensively in other threads that Yahoo's smush.it service unfortunately is running intermittently.

    Hopefully that'll be resolved soon. Just let us know if there's anything we can help with. :)

    Cheers,
    David

  5. Jose
    Member
    Posted 2 months ago #

    Same, this has caused so many issues since I went to 3.9

    After every upload it has stalled my website and then I cannot connect to the website for a while!!!

    Very frustrating!

    I finally deduced it could be this plugin since it deals with uploading.

    I wasted 2 hours today with a down admin panel because of this issue.

    I don't know why this issue triggers my website to be down for 1-2 hours.

    I can see the smushing simply not working but this has been very frustrating.

  6. David
    WPMU DEV Support Staff
    Posted 2 months ago #

    Hi @Jose,

    Sorry you've had trouble with that. It seems the smush.it service may have received a lot of traffic recently so plugin operations may have been slowed if you had the settings to auto-process uploaded images.

    Turning that off should at least help. Though sorry if you had trouble with that previously.

    Hope that option being off helps with that. Please let us know if you have any trouble with it turned off though. We'll gladly have a look and see how we can sort it.

    Thanks,
    David

  7. Jose
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hello David,

    If that option is turned off, we have to periodically and manually bulk smush images?

    Thanks,
    Jose

  8. koroikoroi
    Member
    Posted 2 months ago #

    Just want to follow up on Jose's question, if we turn off "automatically process on upload", will it process automatically later?

    If not, may I request a feature for asynchronously automating it after the post has been created?

    Thanks

  9. David
    WPMU DEV Support Staff
    Posted 2 months ago #

    Hi folks,

    @Jose, yes they would need to be done manually in that case. Due to the intermittent service at Yahoo's smush.it service right now, it would best be done manually at this time.

    This issues was originally reported here:
    http://wordpress.org/support/topic/http-error-36

    @koroikoroi, thanks for your suggestion. I'll mention it to the developers who can take a look at the feasibility of adding it.

    Thanks,
    David

  10. Jose
    Member
    Posted 2 months ago #

    @David,

    Thank you for the response!

    Jose

  11. koroikoroi
    Member
    Posted 2 months ago #

    Cool, thanks David :)

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic