WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Gallery Function Removed in 2.8? (6 posts)

  1. b438
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have upgraded from 2.71 to 2.8. Even since the upgrade, the Gallery function disappeared. I could upload individual pictures as usual, but the Gallery tab did not appear, leaving only "From Computer", "From URL", "Media Library". Manually typing [gallery] in the HTML editor gives an empty gallery.

    Only when I click "Insert into Post" link of each picture, the Gallery mode reappears.

    I really need this function, so if it's removed, I will definitely go back for 2.71. Thanks.

  2. Ryan S
    Member
    Posted 5 years ago #

    Yes, I think it is removed. I did not notice this, as I am using NextGen Gallary.

    By the way, you can report WordPress at wordpress trac...

  3. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    The Gallery is still available in 2.8. Try deactivating all plugins and check to see if this resolves the problem. If it does, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

  4. b438
    Member
    Posted 5 years ago #

    Removed all plugins. Still no Gallery page.

    Sometimes even if I insert the pics and then come to the page again, the gallery is not re-created.

  5. Ryan S
    Member
    Posted 5 years ago #

    just an update:

    The gallery feature is still working (as in 2.8.1). May I was missing something..

  6. hso
    Member
    Posted 5 years ago #

    I also have this problem, one day it worked without problems, then it dissapered. I have tried to update to latest wp version, but to no avail. Have noted that I get an error on page, maybe the issue is javascript related - can somebody help with an explanation?

    Webpage error details

    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2)
    Timestamp: Tue, 4 Aug 2009 18:24:46 UTC

    Message: 'J.parentNode' is null or not an object
    Line: 27
    Char: 1913
    Code: 0

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags