WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

front page lost after 3.0 WP Upgrade (18 posts)

  1. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi,

    I just upgraded to 3.0, and lost my home page!

    http://seejanesoar.theadventurouswriter.com/

    How do I get it back, please?

    Thank you,
    Laurie

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 4 years ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem? If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the 2010 theme to rule out any theme-specific problems?

    - resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin? Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

  3. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Dang it!

    I reset the plugins folder by FTP. I cleared my cache. No front page still.

    What else can I do?

  4. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Maybe I did something wrong with resetting the plugins folder by FTP.

    The step that says "Login to your WordPress administration menus" -- does that just mean login to your blog? That's what I did. I didn't know where the "administration menus were."

    Is there anything special there, that I'm missing?

  5. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Also -- should the plugins be deactivated when I reset my folder? Mine were.

  6. Did you "switch to the 2010 theme to rule out any theme-specific problems?"

  7. esmi
    Forum Moderator
    Posted 4 years ago #

    Maybe I did something wrong with resetting the plugins folder by FTP.

    No - that's fine.

    The step that says "Login to your WordPress administration menus" -- does that just mean login to your blog?

    Yes. Once you're logged in, activate the Twentyten theme to rule out (or more likely, confirm) any problems in your current theme.

  8. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Oh! So that's what you meant by 2010 theme!

    Yes, I've installed it, and it works great. Does this mean that the problem is with my theme?

  9. crinters
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi There,
    I am watching this with interest, I am having the same problem, other themes work, but not this one.

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 4 years ago #

    Does this mean that the problem is with my theme?

    I'm afraid so. The home page in your theme may use some custom functions that simply aren't compatible with WordPress 3.0. On the plus side, your plugins appear to be OK.

  11. lauriepk
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks for your help! Time to shop for a new theme -- one of my favorite parts of blogging :-) Thank God my other 5 blogs took to 3.0 like fishes to water.

  12. s_williams
    Member
    Posted 4 years ago #

    I'm afraid so. The home page in your theme may use some custom functions that simply aren't compatible with WordPress 3.0.

    Is there any plans to fix this problem with this theme so it works with WP 3.0?

    I would like to upgrade my Blogs to WP 3.0 and keep this theme.

  13. hmcnally
    Member
    Posted 4 years ago #

    If you can find an earlier version of this theme (v1.5 for me), it appears to function w/WP3. The author seems to have flown the coop; all links to his site redirect to his personal site which is written in his mother tongue (Catalan) and is--oh crap--hosted w/Blogger. Google translate made enough sense of his blog that it seems like he was hacked (?) and that he's abandoned Facebook. Maybe someone else can make more sense of it at http://www.jcanals.cat/

  14. joseba
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hello

    I have the same problem

    my website is http://www.infoinversor.com

    I have read the forum and I think I must change the theme

    actually I am running the theme Alkivia Chameleon 2.3

    could you tell me another theme similar to Alkivia Chameleon 2.3 I do know that there are plenty of them?

    I am waiting for your response

    Jose

  15. joseba
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hello

    more details about my theme alkivia chameleon 2.3, see below:

    Version: 2.3
    Author: Txanny

    I am waiting for your response

    Jose

  16. mmikanovsky
    Member
    Posted 4 years ago #

    I found a way to mimic the old behaviour....

    The default static Front Page doesn't work, like you all experienced.

    instaed, go to Appearance-> Chameleon, and under Theme Layout, turn on the Home Page: Widgetize the Home Page.

    Then go to Appearance -> Widgets. You will have few new areas for widget, called Home Top, Home Left and Home Right.
    If you just want to have a static page with lets say some introduction, use the Home Top, insert a Text widget into it, and write your text.

    Note: This will show up as a blog post style. If you wish it to show as a page style, don't put text in the title of the Text widget. Also, use HTML with styles for your text.

    Hope this helps

  17. purplerosetint
    Member
    Posted 3 years ago #

    I downgraded all folders and files except the content folder back to WordPress 2.9.2 for my comment-recuperer-mon-ex.com site for which I have been using the Alkivia Chameleon theme. That's resolved the problem for now.
    I'll wait till the Alkivia theme's been updated defore I update my WP. I've got too much customization to be bothered with changeing the theme...

  18. jugoretz
    Member
    Posted 3 years ago #

    I found the solution to this, if anyone is still looking.
    http://prestidigitation.commons.gc.cuny.edu/2010/08/29/another-chameleon-prob-fixed/

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic