WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Eazyest Gallery
[resolved] Front and Back-end Issues... (13 posts)

  1. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello. Just installed v 0.1.0-beta-2 and having some trouble (and yes, I understand that Eazyest Gallery is still in BETA) but wanted to share the following issues I am experiencing:

    When viewing ALL Folders on the back-end (admin side), the directory structure folder--> sub-folder1, sub-folder2, sub-folder3, appears but the image files indicate 0 (zero) for all directories even though image files do in fact reside in the respective folders which I uploaded with an FTP client. Also tried purging site cache and refreshing browser. Basically, it appears that FTP auto-indexing is not working properly.

    On the front-end, images and thumbnails do not appear but the following fatal error does:

    Fatal error: Cannot use string offset as an array in .../wordpress/wp-content/plugins/eazyest-gallery/includes/class-eazyest-folderbase.php on line 1638

    Thank you in advance for any feedback you can provide !

    http://wordpress.org/extend/plugins/eazyest-gallery/

  2. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    the backend issue is by design..
    If you open the 'all folders' page, an Ajax script starts to collect any new images. You shold see a message below the folders table, indicating that the search is in progress. After finishing collecting new images, the number of images is updated. However, if you open a folder in backend before the Ajax scripts ends, you should see all images.
    I'll check what's causing the fatal error.

  3. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The fatal error bug should be fixed now. lease try the development version (trunk).

  4. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for the quick reply and prompt attention!

    As for back-end issue, the problem is it does not auto-index. However, I now suspect that I am having caching issues and that may be contributing to the problem.

    In the meantime I will try the trunk release. Do I need to deactivate and delete the beta version or simply install the trunk release over the current version?

  5. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    You can 'simply' install the trunk over three current version.

  6. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just installed the latest trunk. It seemed to have straightened out some other minor issues I was having but the Auto-Index is still not working for me. The status bar indicates that it is performing a search but it completes without finding any images even though I have files in every directory.

    Some facts:
    -- The path to my images is /wp-content/gallery/
    -- All folders created and image files uploaded via FTP client
    -- All images are .jpg's

  7. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It may be a permissions error. Have you checked if PHP can write to your FTP uploaded folders?

  8. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Reset gallery folder and recursive permissions on sub-directories and files to 755 and still nothing.

    Also tried 777 and that did not work either.

    Should there be an .htaccess file in the gallery directory and if so, what should it consist of ?

  9. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    You don't need an .htaccess file.
    Have you checked file ownership?
    I'll add write checks and messages to the script, do you know what is happening.

  10. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I am currently testing a scenario with read-only folders. BBL

  11. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sorry, but I'm not sure where to check file ownership.

    The strange thing is the plugin will constantly rename the slug for a particular folder by adding a -[number] to the end even after I change it. I also noticed that some folders where created in my gallery folder structure with the same name of the slug with an added -[number].

    I have since tried the following: deactivated and deleted the plugin, purged the cache, checked the mysql database for any instances of Eazyest Gallery (found none), then re-installed the latest trunk and I am still experiencing the issue with auto-indexing returning "no new folders or images found". What's interesting is that the settings page still remembered the last settings of the previous install and now only 3 images show up in different folders. I double checked file permissions for all folders and image files and they are all set to 0755.

    Also, the gallery only displays one album and is also pulling the wrong wordpress template. Note that I have a wordpress page called Gallery with slug "gallery" and I also have Eazyest Gallery slug on settings page set to "gallery"

    I'm really sorry for all the trouble. I understand that Eazyest Gallery is still in Beta and don't want to pester you, so feel free to let me know if you'd like me to just wait until you release the final version.

    Thank you so much for your time and effort

  12. nino-b
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sorry, but I'm not sure where to check file ownership.

    The strange thing is the plugin will constantly rename the slug for a particular folder by adding a -[number] to the end even after I change it. I also noticed that some folders where created in my gallery folder structure with the same name of the slug with an added -[number].

    I have since tried the following: deactivated and deleted the plugin, purged the cache, checked the mysql database for any instances of Eazyest Gallery (found none), then re-installed the latest trunk and I am still experiencing the issue with auto-indexing returning "no new folders or images found". What's interesting is that the settings page still remembered the last settings of the previous install and now only 3 images show up in different folders. I double checked file permissions for all folders and image files and they are all set to 0755.

    Also, the gallery only displays one album and is also pulling the wrong wordpress template. Note that I have a wordpress page called Gallery with slug "gallery" and I also have Eazyest Gallery slug on settings page set to "gallery"

    I'm really sorry for all the trouble. I understand that Eazyest Gallery is still in Beta and don't want to pester you, so feel free to let me know if you'd like me to just wait until you release the final version.

    Thank you so much for your time and effort

  13. Marcel Brinkkemper
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    In WordPress, a slug is an unique identifier. So, you cannot have a page, an archive and folders using the same slug. If you try to make an archive or a folder with an existing slug, WordPress will add the number.
    You don't need to have a page for your gallery. If you have 'gallery' set as slug in Eazyest Gallery Settings, your root folder archive is available on http://yourblog.net/gallery/
    But, if you already have a page on that address, you'd better rename use another slug like 'album' or whatever suits you.
    Eazyest Gallery comes with templates for the default WordPress 'Twenty' themes. You may use them as an example to create templates for your theme. Eazyest Gallery does work with other themes, however, the archive page is not viewed as a gallery of thumbnails.
    I am still working on refining the auto-indexing functions.
    Please follow http://brimosof.nl/posts/ to see how Eazyest Gallery evolves.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic