WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Visual Form Builder
[resolved] From and To Field are same in email (6 posts)

  1. ankush022
    Member
    Posted 1 year ago #

    hi,
    my admin email id is sample@example.com and i have used same id for "to field" for formsbuilder.mails are going fine but i receive same sample@example.com id in "from field" in all emails. there fore i cant use reply option to send mail to form filler ids..

    i have set email as mandatory field and also selected that field as from field in form builder.

    kindly help.

    From: ankush chauhan <sample@example.com>
    Date: Fri, Nov 30, 2012 3:21 am
    To: sample@example.com

    http://wordpress.org/extend/plugins/visual-form-builder/

  2. ankush022
    Member
    Posted 1 year ago #

    i tried changing the admin email id but still no success ..

  3. Matthew Muro
    Visual Form Builder Pro
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    This is the new way the sending works now:

    The email function was changed to be more reliable, dependent and technically correct. Many servers will block sending emails if they do not originate from the same domain. I check the admin email and, if the domain matches, use that. Otherwise, I build an email that matches your domain. This is the exact behavior that WordPress themselves use.
    The Reply To email is still set as the user’s email if you have that set.
    Hope that clears it up.

  4. ankush022
    Member
    Posted 1 year ago #

    thanks Matthew Muro for ur reply

    but i didn't get this line of ur's

    The Reply To email is still set as the user’s email if you have that set.

    bcoz i have already set that options to users email id..like this
    User's E-mail (optional)-here i choose Email field of form...

    so when i receive mail that time to and from both contains my address so when i click on reply to button my address only displayed in that to field not my form's user address whom i supposed to reply..

    p.s:User's Name (optional) is correctly getting displayed..

  5. cocopops67
    Member
    Posted 1 year ago #

    We have the same issue but can understand ankush's point. When our email comes through,to reply we tell users to click on the hyper linked email address that is within the correspondence - this will then open a mail client with the correct name to send to :)

  6. ankush022
    Member
    Posted 1 year ago #

    cocopops67 yes ths wat m trying to explain :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic