WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Flashfader / DHTML layering issue (3 posts)

  1. zacktex
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi -

    My site is: http://www.commonground.org/testsite

    Flashfader is the perfect plugin for what i want - a simple, no frills image slideshow on the frontpage of my site.

    However, I cannot get the flashfader object to stay behind the dhtml menu I have setup. The menu layers over the flashfader object at first, but when a new photo is drawn, it pops behind.

    I have inserted the code (as discussed here: http://wordpress.org/support/topic/85291?replies=25) '<param name="wmode" value="transparent" />' and i have set the z-index on my menu to 100 and on the flashfader div to 0.

    Additionally, I have set the wmode value to opaque.

    All to no avail. Can anybody help me out with this? I'm happy to compensate.

    Thanks!

    Here's the plugin code:

    $tmpl = '<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0"
     width="'.$width.'" height="'.$height.'" id="flashfader" align="">
     <param name="movie" value="'.get_settings('siteurl').'/wp-content/plugins/flashfader.swf" />
     <param name="FlashVars" value="path2xml='.get_settings('siteurl').'/wp-content/flashfader/images.xml">
     <param name="quality" value="high" />
     <param name="bgcolor" value="'.$color.'" />
     <param name="wmode" value="transparent" />
     <embed src="'.get_settings('siteurl').'/wp-content/plugins/flashfader.swf" FlashVars="path2xml='.get_settings('siteurl').'/wp-content/flashfader/images.xml" quality="high" bgcolor="'.$color.'" width="'.$width.'" height="'.$height.'" name="flashfader" align="" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed></object>';
    	}
    	else
    		{
    		// valid xhtml
    		$tmpl = '<object type="application/x-shockwave-flash" data="'.get_settings('siteurl').'/wp-content/plugins/flashfader.swf" width="'.$width.'" height="'.$height.'">
    		<param name="movie" value="'.get_settings('siteurl').'/wp-content/plugins/flashfader.swf" />
    		<param name="FlashVars" value="path2xml='.get_settings('siteurl').'/wp-content/flashfader/images.xml" />
    		<param name="bgcolor" value="'.$color.'" />
    		<param name="wmode" value="transparent" />
    		<param name="quality" value="high" /></object>';
    		}

    And here's the call line for flashfader:

    <div id="featurephoto"><?php include (ABSPATH.'wp-content/flashfader/flashfaderhtml.txt'); ?></div><br />

    And the CSS for that div:

    #featurephoto {
              z-index:0;
      }
  2. rabbitrock
    Member
    Posted 6 years ago #

    zacktex - Did you get it? I'm having the same issue.

  3. zacktex
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm still having this issue! Does anyone have any insight to offer?

    It only seems to give problems in ie 6&7, and safari mac, tho the issues are different in each.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic