WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[closed] Flash of Unstyled Content (White Flash On Page Load) (41 posts)

  1. tsalzer
    Member
    Posted 3 years ago #

    @Ipstenu, thanks for the update. And vacation -- especially if it becomes renewal of personal energy -- is important! Welcome back :-)

  2. I'm on a slower internet connection and I see it on every single new site I visit - regardless of what it is powered by. The only thing that makes sense is after upgrading to a new version, your browser sees there are all "new" files and goes and fetches it again.

    I didn't see the white flash on subsequent reloads of any of the sites mentioned above that I spot-checked.

    The wp-head call is a hook many plugins use to load extra scripts needed. remove it from the theme (which isn't a core hack, really) would stop any plguin from using that call correctly. And stop any extra code loading.

    More code = longer load time. Longer load time = your screen is white till it loads.

  3. Digital Raindrops
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have been testing on a twenty ten based theme, local host, disabled all plugins.

    Load the page no flash, one wordpress /js/ script line.

    <script type='text/javascript' src='http://localhost/wordpress32/wp-includes/js/l10n.js?ver=20101110'></script>

    Activated Google Fonts, flash on the first call to the script, then no flash on any page or post.

    Activated a plugin that calls that fetched the scripts from the wordpress and the plugin, and I get the flash on some pages and posts.

    Looking at the page source and we have these to lines calling wordpress /js/ scripts, are these conflicting or am I just off base.

    What I do know that it only takes IE and one plugin that uses jQuery to cause this on my local install, more testing and it si when both these two lines are in the <head></head>.

    <script type='text/javascript' src='http://localhost/wordpress32/wp-includes/js/l10n.js?ver=20101110'></script>
    <script type='text/javascript' src='http://localhost/wordpress32/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.6.1'></script>

    Disabled the plugin and added adsense and like button code no flash!

    This is only a problem with Internet Explorer other browsers are ok!

    I am only starting to look at jquery, so do not have the skills to say this is the reason.

    HTH

    David

  4. Activated Google Fonts, flash on the first call to the script, then no flash on any page or post.

    Because there is a wait time long enough for you to notice, as the code goes out to the internet and gets what it needs. It doesn't happen a second time because your browser caches it.

    I'm not using IE or Windows.

  5. Digital Raindrops
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Andrea,
    I was just eliminating that from the possible reasons, as far as I can make out it is when the two lines above are in the <head></head> section that the flash happens, I am testing on local host and adding things one at a time.

    As soon as a plugin add the second line in the section I get the flash.

    The Devs are aware of the situation

    Hi Ipstenu,
    I checked the WordPress trac today I could not see a ticket for this problem?

    Regards

    David

  6. You're welcome to make a trac ticket yourself :)

    (Otto and Jane are VIPs in Automattic and with WordPress, so they DO know, which was my point. They know.)

  7. Scandalous
    Member
    Posted 3 years ago #

    Same here. Just updated to 3.2.1 and have a real annoying flash of white screen between every post or page. It happens on Firefox, IE and Safari.

    So I see the last post on this thread was 5 days ago. Has anyone found a fix?

    Thanks!

  8. Nisien
    Member
    Posted 3 years ago #

    This has also been driving me insane for the last few weeks, exactly the same issue.

    Scandalous, you may want to take a look at this thread.

    The fix requires a few lines added to functions.php which forces the use of jQuery 1.4.4 which was in use under WordPress 3.1 (instead of jQuery 1.6.1 which is in use under WordPress 3.2)

    Hopefully this will help until a real fix is distributed.It immediately fixed the problem for me!!!!

  9. Scandalous
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hey Nisien - much better! It now flashes my site's background and not a white screen. Not nearly as annoying but still something wordpress needs to officially address.

    Thanks for the tip.

  10. nstoker
    Member
    Posted 3 years ago #

    I got the white flash with a site using the iNove theme the moment I moved from 3.1 to 3.2.1

    • in Chrome, not Firefox 5.0
    • in local and remote versions
    • with the following 3 plugins (the other 16 not a problem): Q and A; Quick Post Widget; and U More Recent posts

    Most of my sites have a white background, so I wouldn't have noticed elsewhere.

  11. nstoker
    Member
    Posted 3 years ago #

    .... and I just tried the jQuery fix suggested by Nisien. Seems to help a little, in that I sometimes don't get a flash, but I usually do. I also realise other plugins might cause a problem, it's just less consistent.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic