WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Wordfence Security
[resolved] First scan didn't happen (6 posts)

  1. J.D. Grimes
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I just installed this plugin, and the first scan didn't happen. I hit the scan button several times. Nothing. I checked the JS error console, nothing there. No errors in the servers PHP error log, or in the access error log. I do have wp-admin behind .htaccess, but admin-ajax.php is excepted, and is returning a 200 response code according to the browser's console. Any ideas on what's happening? I even have WP_DEBUG on.

    As I was writing this I just checked the debug log, and found this error:

    PHP Notice: Undefined variable: err in .../wp-content/plugins/wordfence/lib/wordfenceClass.php on line 879

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordfence/

  2. Wordfence
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I've checked the newest code and we dont' have a variable called "err" at that line in the newest version. Can you send me the full message if you've left something out.

    Also makes sure you're running the newest version.

    Thanks,

    Mark.

  3. J.D. Grimes
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am using 3.5.2. I checked that file, and the variable is there:

    //Clears next scan if scans are disabled. Schedules next scan if enabled.
    /*879*/		if($err){
    			return array('errorMsg' => $err);
    		} else {
    			return array('ok' => 1, 'reload' => $reload, 'paidKeyMsg' => $paidKeyMsg );
    		}

    That probably has nothing to do with the problem though.

    Here is what is in the "detailed activity" section after about 12 hours installed:

    [Feb 06 01:46:32] Scheduled Wordfence scan starting at Wednesday 6th of February 2013 01:46:32 AM
    [Feb 06 05:48:29] Scheduled Wordfence scan starting at Wednesday 6th of February 2013 05:48:29 AM
    [Feb 06 08:51:33] Scheduled Wordfence scan starting at Wednesday 6th of February 2013 08:51:33 AM

    There is nothing in the "new issue" area.

  4. Wordfence
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks, I agree that warning is not related.

    Are you seeing a "0" when you hit your AJAX handler? For some clarity on what I mean, see the top item on our FAQ:

    http://www.wordfence.com/docs/frequently-asked-questions/

    Thanks,

    Mark.

  5. J.D. Grimes
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, I am seeing the "0".

    I have the whole /wp-admin/ behind a second password, but I don't think that it's causing a problem. The live traffic is working perfectly.

  6. J.D. Grimes
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for the help, Mark. This is now fixed.

    It turned out that admin-ajax.php was password protected. I made an exception for it, and now things are working great!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.