WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Feed does not validate - how to fix? (9 posts)

  1. Dgold
    Member
    Posted 8 years ago #

    Can someone tell me how to make my feed validate? It doesn't validate and there's 1 error that seems to be generated by WordPress but it's probably something I did *but what*? I tested it on: http://feedvalidator.org/
    Results =
    Sorry
    This feed does not validate.
    * Feeds should not be served with the "text/html; charset=UTF-8" media type [help]
    line 1, column 1: XML parsing error: <unknown>:1:1: xml declaration not at start of external entity [help]
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    ^
    Source: http://dgold.info/radio/feed/
    1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    2. <!-- generator="wordpress/1.5.2" -->

  2. There is a space before the xml declaration. Try deactivating all of your active plugins and then check your feed's validation again.

  3. Dgold
    Member
    Posted 8 years ago #

    Alright, thanks macmanx. I will start into deactivating plugins, and then I guess adding them back one-by-one. Can anyone predict, would it most likely be the newest plugin I've installed? Feed was working for several months with majority of my plugins.

    The newest thing I've done is wp-print.php which required me to change my htaccess file. It seemed to work at first. Does htaccess have anything to do with my feed validation problem?

  4. Beel
    Member
    Posted 8 years ago #

    It is usually a problem similar to the "headers already sent" issue - a blank line (or maybe a space?) before or after the <?php and ?> of a plugin or wp file.

  5. Dgold
    Member
    Posted 8 years ago #

    Thanks Beel. That helps.

    I deactivated the most recent plugin I got (resultscount, from http://wordpress.org/support/topic/48789

    and suddenly my Feeds validate again.

    So I guess I should look for a blank space in the end of this plugin php? Will do.

  6. Yes, check that plugin file for either a blank space at the top or bottom of the file. If you don't find a blank space, but the problem continues to occur, contact the plugin's developer.

  7. Dgold
    Member
    Posted 8 years ago #

    I am an idiot, but I learned something today :)

    it was a blank space at the end of a plugin

    Deleted it = fixed it

    Thanks everyone.

  8. nite_man
    Member
    Posted 8 years ago #

    In my case it was plugin <b>deliciousit</b> (http://joga.be/dev/). It contained an empty row at the bottom.

  9. mozey
    Member
    Posted 7 years ago #

    I checked for all empty spaces or lines at the end of my plugins, and i got nothing!. that exact error is still there, i did'nt deactivate all of them!, i just made sure that they did'nt have extra charecters, I found one, then i edited it, then i deactivated/activated it.

    any ideas?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic