WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Featured Images no longer working in Multisite (9 posts)

  1. santanin
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello. I recently moved to a Multisite, and now all the Featured Images in the site, the pages, the widgets, etc. no longer display. The full-sized images of those featured images display fine...it's just the Featured Images that no longer appear on the site. I have tried removing the images as featured images, and setting them again, but it still does not work.

    As an example, the home page of my site displays a large image that I set as the Featured Image of that page. However, it does not display. The site's logo, which is just a regular image (not set as a featured image) works fine.

    The URL of the broken featured image for the home page is something like this (the dt-slash is the name of theme):

    http://mydomain.com/subfolder/wp-content/themes/dt-slash/resize.php?get_image=/files/2012/03/homepageimage.jpg&no_limits=true

    The URL of the logo that works fine is this:

    http://mydomain.com/subfolder/files/2012/03/logo.png

    My .htaccess file is this:

    # BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule  ^[_0-9a-zA-Z-]+/(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule  ^[_0-9a-zA-Z-]+/(.*\.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    
    # END WordPress

    I have never touched any of the site settings in WordPress.

    I've read countless forums that says this is a TimThumb issue, or that I need to change my httpd.conf file because my server isn't reading my .htaccess file. I can say that my .htaccess file definitely is being ready fine, as if I make some changes to it I break the entire site. Plus I use GoDaddy so I have no access to the httpd.conf file. Is this truly a TimThumb issue? Or is it something else?

    Thank you for your time.

    - Nate

  2. If you're using TimThumb, then yes, yes it is.

    http://www.binarymoon.co.uk/2009/10/timthumb-wordpress-mu/

  3. santanin
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for such a fast response Ms. Epstein. I've read so many articles about timthumb being blamed for this, and others saying it has nothing to do with timthumb, so it has been difficult to determine who is right. I should have come to the official WordPress forums first!

    If I could ask you a follow up question, I wanted to say that I did take a look at the two chunks of code the article on binarymoon.co.uk mentions, but am confused if a) the code is final or just an example (in which I am expected to adjust the code to my site), and b) where each of those code chunks go (in what file). Would it be possible for you to assist with those questions?

    Many thanks :)

    Nate

  4. I don't actually use timthumb at all, in part because it sucks with Multisite, but also because I've never seen a need to use it. The built-in resize works fine for me, and since it's not an allowed script in the .org themes, I figure there's no reason to try it.

  5. santanin
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oh ok. No worries. I purchased a theme that had TimThumb in it, and I lack the knowledge on switching TimThumb out with the built-in resize. so I guess I will try to get a refund on the theme.

    Best,
    Nate

  6. santanin
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello . Actually I just found out the theme is not using the TimThumb script, so it must be something else. I will close this topic and post a new one.

  7. Okay, it's not timthumb.

    1) Does it work on other themes?

  8. santanin
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for your assistance.

    I have 3 sites on my multisite install.

    The featured images work fine on 2 of the sites. One of the sites it works on is the Twenty Eleven, which does not use TimThumb. The other site it works on DOES use TimThumb. I did not do any of the TimThumb fixes to get that theme to work...it just works out of the box with the Multisite install.

    The site not working with Featured Images does NOT use TimThumb.

    The URL I posted above did not include the domain name for privacy purposes from the client. However, I can share with you the error that is thrown when you navigate to the URL:

    Fatal error: Call to undefined function get_template_directory_uri() in /home/content/54/9049554/html/wp-content/themes/dt-slash/functions/10_resize_images.php on line 170

    How weird this one is. Are you aware of any other featured images issues on multisites that does not involve TimThumb? Does that error message mean anything to you?

    Thank you again for your assistance.

    Best,
    Nate

  9. That's a commercial theme: http://dream-theme.com/

    And ... it tells me the problem is the theme itself.

    http://dream-theme.com/?page_id=246

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic