WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Featured image thumbnail error (2 posts)

  1. FotogroepGendringen
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,

    The problem:
    When I make a new post and in that one I add a featured image, i get, for a second, a smaller thumbnail where I can click on to see the bigger version of it, but when I refresh the post (F5) the smaller thumbnail will disappear into a black square with a icon of a broken document in it. I can still click on it to see the bigger version.

    See:

    Does anyone know what i´m doing wrong?

  2. FotogroepGendringen
    Member
    Posted 1 year ago #

    [ Moderator Note: Please post code or markup snippets between backticks or use the code button. ]

    Solved!

    On the next website I found the answer. http://www.agentwp.com/fix-thumbnails-not-working-in-a-wordpress-theme-from-elegant-themes

    The parts that worked voor me were:

    If thumbnails are still not working on your website, then login via FTP to your web server and make sure that the uploads and the et_temp folders are fully writable, that is, they have 755 or 777 permission depending upon the security configuration of your web server. Try 755 first as its more secure.

    and:

    Appearance > Editor in your WordPress dashboard, and select custom-functions.php file from right side to edit.

    Find the following code in this file, and comment the marked lines,

    if ( false !== get_option( 'et_images_temp_folder' ) ) return;
    $uploads_dir = wp_upload_dir();
    $destination_dir = ( false === $uploads_dir['error'] ) ? path_join( $uploads_dir['basedir'], 'et_temp' ) : null;
    if ( ! wp_mkdir_p( $destination_dir ) ) update_option( 'et_images_temp_folder', '' );
    else {
    update_option( 'et_images_temp_folder', preg_replace( '#\/\/#', '/', $destination_dir ) );
    update_option( 'et_schedule_clean_images_last_time', time() );
    }

    The edited code snippet will look like this,

    #if ( false !== get_option( 'et_images_temp_folder' ) ) return;
    $uploads_dir = wp_upload_dir();
    $destination_dir = ( false === $uploads_dir['error'] ) ? path_join( $uploads_dir['basedir'], 'et_temp' ) : null;
    #if ( ! wp_mkdir_p( $destination_dir ) ) update_option( 'et_images_temp_folder', '' );
    #else {
    update_option( 'et_images_temp_folder', preg_replace( '#\/\/#', '/', $destination_dir ) );
    update_option( 'et_schedule_clean_images_last_time', time() );
    #}

    Now save this file and go to your homepage and reload the page. The thumbnails will now appear fine.

    And it works!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic