WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] [closed] Featured Image of Post Not Showing Up When Publicized to Facebook (79 posts)

  1. daringfemme
    Member
    Posted 1 year ago #

    First a compliment: Jetpack is awesome!

    I am running WordPress using the Responsive theme on a Go Daddy hosted site. When I publicize a post to the Facebook fan page, the featured image does not display on the FB fan page post. Any ideas to troubleshoot this?

    Thanks in advance!

    http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

  2. Puck
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm seeing the same behavior.

    Even forcing Facebook to refresh their cache for the shared URL doesn't make the image show up.

    Sample FB post without image:

    https://www.facebook.com/causticsodapodcast/posts/404859739586100

  3. mandozz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've got the same problem.

    Tried to manually (copy + paste) share the link with Facebook, and the image showed up without any problems.

  4. DanielNest
    Member
    Posted 1 year ago #

    Having exactly the same issue. Publicize doesn't seem to pull the "featured image". Posts without other images show up as blank. Posts with other images show those, instead of the Featured Image.

    FYI, when I share the page using sharing buttons or directly by pasting it the "Featured Image" is correctly shown. I am using the "WP Facebook Open Graph protocol" and it takes care of things beautifully.

    It's only the "Publicize" sharing that doesn't work.

    This is a fantastic new feature and I sincerely hope it can be resolved.

  5. kpopremix
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same issue as well. It does not show, I think we will have to wait for the WP to fix that.

  6. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks for your reports!

    When checking the posts' sourcecode on your site, could you copy here the og:image meta tags you see in the code, or give us a link to one of these posts?

  7. nicktomkinson
    Member
    Posted 1 year ago #

  8. DanielNest
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Jeremy,

    Each of my posts has a 150x150 Featured Image, here's the latest:

    http://nest-expressed.com/2012/11/how-to-write-a-scam-letter/

    I have WP Facebook Open Graph to take care of things and the Featured Image always renders fine when using sharing buttons or just sharing the link directly.

    Publicize is so far the only tool that doesn't seem to capture Featured Image.

    Daniel

  9. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @Daniel Thanks for these details. I had a look at your post, and while the image is indeed available in WP Facebook Open Graph's meta tags, it's not available in Jetpack Open Graph tags.

    Could you let me know how you set this image as the Featured Image for your post? Did you upload the image in your post, and set it as Featured Image thanks to the module at the bottom right of the Edit Post area?

  10. DanielNest
    Member
    Posted 1 year ago #

    Spot on. I've used the regular WordPress functionality.

    1) Clicked on "Set Featured Image" at the right hand panel
    2) Uploaded image from Computer to the Gallery
    3) Clicked "Use as featured image" at the bottom

    Hope that helps!

  11. elirnerak
    Member
    Posted 1 year ago #

    I was having this problem and I solved it-- at least for my site. I use theme Weaver ii Pro theme, which has an option in the advanced settings to select a "preferred image for Facebook." I'd uploaded a screenshot of the site there to control the featured image. But that seemed to override the Jetpack share settings. When I deleted the link to the url for the preferred image for Facebook, the featured image suddenly showed up correctly. Hope this turns out to be useful for others.

  12. sanford neon
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same issue for me... Hatch theme w/ jetpack.. publisher only uses image in post.. not featured image or images in gallery in post... Help us please... lightfantasticneon.com http://www.facebook.com/pages/Light-Fantastic-Neon/190466577649008

  13. dejue
    Member
    Posted 1 year ago #

    We have the same problem on http://www.family-faces.de its hard, pls help us.

  14. lukeratto
    Member
    Posted 1 year ago #

    same problem here. Was using a Wordbooker, worked great, but in a an effort to dump uneeded plugins and use more JetPack plugins I began using Publize, but it's not showing the Featured image or the header image.

  15. nicktomkinson
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Jeremy - do you have an update on when a fix may be available please?

  16. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Unfortunately, I wasn't able to reproduce the issue so far.

    I noticed that you already use another plugin to add Facebook Open Graph Meta tags to your posts. Could you try to disable this plugin, and see if that helps? Jetpack now automatically includes Open Graph Meta Tags so you shouldn't need any other plugin.

  17. nicktomkinson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Jeremy

    The only othe plugin that I have installed on my site is Instagrate Pro. I cannot deactivate this plugin as it automatically creates posts from Instagram images, a key feature that I need for my site.

    Nick

  18. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The Open Graph Meta tags could also be added by your theme. Could you check your theme's header.php file, and remove the tags there?

  19. nicktomkinson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok, I can see that the Invictus theme adds some Open Graph Meta tags in the Header.php

    I can also see in my page source where the Jetpack Open Graph Meta tags are being written in further down.

    What I don't understand is why this would cause the error?

  20. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The first set of Open Graph Tags inserted by your theme doesn't include any Image tag.

    I am consequently wondering if removing that first set of tags could help. I can't guarantee that it will work, but it would be helpful if you can test it and see if that helps!

  21. pimpsc00by
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same problem. I'm adding the image to the post and setting it as the Featured Image, and then posting to Facebook via Publicize.

    It doesn't display.

    Also is there a way to set up custom text so that every post always starts with default text besides the added text from the post?

  22. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Could you check if there are any duplicate Open Graph tags on your site?

    You can customize the Publicize message thanks to the module on the right side of the Edit Post panel, above the Publish button:
    http://jetpack.me/support/publicize/#using-publicize

  23. pimpsc00by
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Jeremy what I mean is ... I want to have a message that is always going to prepopulate that area... having to type in the same text all the time is a bit annoying, if there is a way that I can have it always say some text already in there before the title and the shortcut URL that would be awesome.

    I don't think I have any Open Graph tags at all.

  24. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I am afraid there is no such setting in Jetpack so far. But I have noted your suggestion!

    Jetpack should add Open Graph Tags to your site. Could you post your site URL so I can have a look?

    If you want your site URL to remain private, you can contact us through our contact form:
    http://en.support.wordpress.com/contact/?jetpack=needs-service

  25. JMarqz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem, when we publish a new post in our site, in our Facebook page dosen't appear the feature images, just shows a gray square.

    Look, I just published a post in our site, but don't take the feature image, take the image inserted into the post. And in the previous posts do not appear the feature image.

    I read in http://jetpack.me/support/publicize/#using-publicize that the Featured image should be at least of 200 x 200 pixels, but our Featured Images are bigger than that. And the order to select images by Publicize is first Featured Image, then an image attached to the post and inserted.. But in our case we have Featured Image, but don't take it. Take the images inserted into the post.

    Can you help me? Please.
    Thanks!!

  26. pimpsc00by
    Member
    Posted 1 year ago #

    http://www.bifuteki.com/2012/11/arcane-legends-now-on-ios/ - is an article - I see the OG tags, and there is a featured image in there too as well. It is more than 200 x 200 so is there an issue with it being bigger than 200 x 200??

  27. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Larger images shouldn't be a problem, although I noticed that your Featured image for that post was really large (1500*1190).

    We will investigate further and keep you posted!

  28. pimpsc00by
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've put it through the FB debug link as well and it pulled a image no problem - https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=http%3A%2F%2Fwp.me%2Fp1wwqR-9pl

  29. flofly
    Member
    Posted 1 year ago #

    Is there a certain reason why the image has to be at least 200x200?
    For thumbnails this is quite big!!!

    Further I have the problem with images inserted as galleries. Publicize seems not not catch image from galleries either.

    Thanks for the great work!

    Florian

  30. jools73
    Member
    Posted 1 year ago #

    Agree with @flofly... Not all our posts have an image within them, but they generally do have a featured image (so that our home page shows a thumbnail). Publicize should support showing the featured imaage.

    Also, there should be the ability to specify a global thumbnail to use in the scenario that there is no attached image or featured image.

    NOTE: Yoast currently does all this and more. If you can't support this, at least give us the ability to disable the Publicize Open Graph tags, so that we can use Yoast og: tags instead. Currently we have duplicate og: tags which is a whole world of pain

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic