WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Spun
[resolved] Favicon not showing up anymore (3 posts)

  1. abacuspost
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi there, just started using Spun with our music blog (abacuspost.com) last week, brilliant theme and exactly what we were looking for! In the past few days I've noticed the favicon doesn't display in Chrome or IE. Initially there was no problem with the favicon displaying in all browsers, in fact, it still shows up in every backend page. We have tried and tested a variety of different plugins but to no avail.

    Just wondering if anyone else has experienced this issue recently, or if there is a solution? Tried to empty the cache in Chrome but no change there.

  2. Caroline Moore
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    You may have better luck posting this in How-to and Troubleshooting, since this isn't related to the theme:
    http://wordpress.org/support/forum/how-to-and-troubleshooting

    A Google search for "favicon chrome not showing" might also turn up something.

    Good luck!

  3. Philip
    Member
    Posted 1 year ago #

    Make sure you create an actual .ico (not a png, jpg, etc.) Go here to do it for free http://www.favicon.cc Then in your theme's header.php file, add the line of code that ends with /favicon.ico" /> and also the line of code directly below the <head> tag that ends with favicon.ico.

    Also, make sure your favicon is ftp'd to all your root folder, and to each of the folders in succession to your theme's folder and its image folder.

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/custom.css" />
    <link rel="shortcut icon" href="<?php echo get_stylesheet_directory_uri(); ?>/favicon.ico" />
    <?php wp_head(); ?>
    <?php if (get_option('resizable_left_sidebar_enable') == 'false') { ?>
    <style>
    #content-loop { width: 100%; }
    </style>
    <?php } ?>
    </head>
    <link rel="shortcut icon" href="<?php echo get_stylesheet_directory_uri(); ?>/favicon.ico" />

    Hope that helps.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic