WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP-DB-Backup
Fails if site is not in /wp/ of if wordpress url site url (3 posts)

  1. edbeckmann
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hi

    This backup program is excellent for default installations. However, if the install is in root and not "/wp/" the backup does not proceed. For example I have one instance where the need was for "/members/wp-admin" etc. and one where the domain is mapped directly to "public_html/clientname/wp".

    I'm sorry, my php skills are too weak to sort this but if you understand my diagnosis you can probably help. I think the problem starts around line 42 of wp-db-backup.php but cannot be sure.

    Many thanks

    http://wordpress.org/plugins/wp-db-backup/

  2. Austin Matzko
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    Could you describe what happens when you attempt to back up? Is there an error message?

  3. edbeckmann
    Member
    Posted 6 months ago #

    Austin
    Thanks for getting onto this so quickly.

    I have put documentation onto my site so that you can see the screenshots here: http://www.interweave-now.co.uk/2013/wordpress-automatic-backup/

    1) none of the core tables appear in the left side of the window. I have to select them manually
    2) when I have selected them I select 'download to my computer' or 'email them' - the effect is the same.
    3) when I select 'backup now!' the progress bar displays but never moves and no backup is produced

    Sites are hosted by 123-reg and I have access to public_html.

    Domains are mapped to public_html/.../.. as required

    I create a directory for each client, and if I then instal wordpress to public_html/client/wp/ all works fine.

    If I install wordpress in public_html/client/ or public_html/members/ then 1 - 3 above results.

    My own site is in public_html/wp/, with wordpress url = http://www.interweave-now.co.uk/wp and site url=http://www.interweave-now.co.uk. interweavenow.co.uk is mapped to /wp which is why wp url and site url are different.

    Thanks again Austin

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic