WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Facebook Thumbnail Issue. Really need some help. (40 posts)

  1. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am desperate for help with this issue. I am on the verge of tears, I have been trying to fix this for months and have tried so many things in combination I'm struggling to keep it straight in my head.

    I have added og meta tags, inserted new code in the header and/or functions, tried plugins, every piece of advice I can find. I still cannot get thumbnails to display on my links when posted on Facebook, and it is really affecting my traffic. If a link doesn't have an eyecatching thumbnail, most people don't seem to bother clicking it.

    If anyone would be willing to help me, I would be so so grateful. I can provide copy of code and links etc.

  2. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Anyone? Please?

  3. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Usually, facebook selects the first image it comes across on your page or blog post. You can take a look at this page: http://wordpressdevelopment.com/blog/tips/how-to-specify-a-facebook-thumbnail-when-sharing-a-post/

  4. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thank you so much. Unfortunately this is something I have already tried, with no success.

  5. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, Try this out.
    http://www.wpbeginner.com/wp-themes/how-to-avoid-no-thumbnail-issue-while-sharing-post-on-facebook/

    [Code moderated as per the Forum Rules. Please use the pastebin]

    As this link says, you go to functions.php of your theme folder and insert this code (inside the PHP brackets). Replace the http://example.com/image.jpg with the location of the image you want to display when the post has no featured image set to it.

    By the way, you use featured images to your pages or blog posts?

  6. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    P.S. The first solution did not worked because that is a fix for static pages, not dynamic like wordpress is. Hope this works.

  7. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thank you, but I already have this code in functions as well. I do have featured images.

  8. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hm.. this is really strange.
    Do your pages or posts have images in them? Are the images uploaded using media gallery? Located in wp-content/uploads/..... i mean or you use a different folder?

  9. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yep, all images are in the uploads folders.

  10. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Give me the link to one of your pages.

  11. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

  12. threedogmoon
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am also having thumbnail related issues when working with one of my sites.

    When I put a link to a post into Facebook, it shows the Gravatar logo.
    So if I link to this post: http://www.casualvoyeur.com/hot-girls-kissing-videos -- FB shows the Gravatar logo.

    When I put the home URL into Facebook, it shows video thumbnails from a specific post...

    So put in the home link in FBhttp://www.casualvoyeur.com and for some reason, Facebook pulls thumbnails from this post: http://www.casualvoyeur.com/hot-massage-youtube

    This is weird to say the least.

  13. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Voala - did you see the link I posted? I really appreciate your help.

  14. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, let me ask you. From this page what image would you like to show on facebook post? The post itself has no image in it from what I can see.

  15. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Oh my apologies - perhaps that was not the best example. Although - could the featured image not come through as a thumbnail? The featured image I set for my posts appears on my front page with post description when I publish it.

    I am happy for any image from a given post to display - in the past you could cycle through them and choose a thumbnail on Facebook, I take it that may not be possible any more, although I can do it for links from different sites...

  16. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok. I did a little research on this matter.
    It seems that Facbook Publisher uses Open Graph protocol tags to scrap the information from post, like title, image, etc.. More information here: https://developers.facebook.com/docs/opengraph/

    First of all, i would recommend you to add a facebook like plugin to your website. For my website i use AddThis plugin. Very easy to configure and use (http://wordpress.org/extend/plugins/addthis/). This may solve the problem. If not, you can try adding the OG tags in the header.php page of your theme folder.

    Ex: (before the </head> tag)

    <meta property="og:title" content="The Rock"/>
        <meta property="og:type" content="movie"/>
        <meta property="og:url" content="http://www.imdb.com/title/tt0117500/"/>
        <meta property="og:image" content="http://ia.media-imdb.com/rock.jpg"/>
        <meta property="og:site_name" content="IMDb"/>
        <meta property="fb:admins" content="USER_ID"/>
        <meta property="og:description"
              content="A group of U.S. Marines, under command of
                       a renegade general, take over Alcatraz and
                       threaten San Francisco Bay with biological
                       weapons."/>

    Maybe this would work.

  17. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have the og tags in my header, but I will try adding this plugin - thank you.

  18. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    - Do you know if this plugin will generate a thumbnail if I copy and paste a link to Facebook, or only when the like button is used?

  19. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    I was wondering, did this thumbnail picture problems started recently, did you had this problem from the start or it happened after an event (theme update, plugin update, etc.)

  20. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    It has been like this for quite some time now - it seemed to be quite sudden and unexplained. I hoped upgrading might fix it, but it didn't. Some people have told me it is a Facebook issue, rather than a WordPress one, but I don't know.

  21. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Could you explain what I should put/do regarding this line?

    <meta property="fb:admins" content="USER_ID"/>

    I have installed the plugin, but when I click the 'like' button, a link comes up on Facebook with just the Site title and site description. No thumbnail. Is there a way of making the specific post information come through?

    So frustrating, wish I could be as it used to be on Facebook...

  22. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    Oh I should add - in the og tags I have specified an image to be used as a thumbnail as other articles advised me to, but it doesn't show up. However, i would much prefer it if an image from each post could show up instead.

  23. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am starting to think that this is a problem with your theme somewhere. Just for the sake of the experiment, change your theme with the default 2011 or 2010 theme and try to post the link to a page THAT HAS IMAGES ON THE POST. See if it works.

    If that works at least we know the problem. It is curious that many other websites work, (mine included) and yours doesn't even if it seems that all is ok.

    Reply the result.

  24. threedogmoon
    Member
    Posted 2 years ago #

    Trying to keep the forums tight by including the same issues here, but I guess ignoring people is common practice here. Thanks for the acknowledgement.

  25. threedogmoon - Relax a bit, eh? Your posts are getting caught by the spam filter because you're posting so often in so many threads. We're manually clearing it out, but if it looks like you're being ignored, that may be why.

  26. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    @threedogmoon i think you have the same problem like 21CB. Did you tried to insert the Open Graph tags in the header.php file of your theme? This seems to be the solution for most people.

    P.S.: Don't need to be mad if no one reply's to your post. Everybody here is giving help and support in their free time and because we want to see more people make use of the benefits of WordPress platform.

    You can always hire a freelancer to get things sorted out. This is free support, and maybe sometimes people are busy, or your post just got overlooked, or maybe nobody had any idea what to do.

  27. 21CB
    Member
    Posted 2 years ago #

    I switched to default theme, still wouldn't work. Inserted og tags in default theme, still nothing.

  28. TheFarmersDaughters
    Member
    Posted 2 years ago #

    threedogmoon:
    I am having the issue with Facebook Share choosing the wrong thumbnail and excerpt for the post.

    21CB:
    I believe that you're problem may actually be in your Facebook Settings. Facebook has changed many many things lately and this could definitely be one of them. Have you gone through them all to check???

    Anyone:
    I really need some help. My readers not being able to share the correct info from my posts is literally killing my income.

  29. TheFarmersDaughters
    Member
    Posted 2 years ago #

    By the way...this ALL may be related to the fact that Facebook has technically done away with their Share Button in favor of the Like Button. They are no longer offering it as of a little bit ago. This is right around the time when I began having this problem. I really do believe that it's a Facebook issue, but there is zero customer support from them to solve it. Need a workaround from the WordPress end.

  30. voala
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yes, but if the problem is from facebook side why other websites work? For ex. i just made a share of one of my posts from my website just to check and it all works ok. Title, description, image, etc.

    I am using the AddThis plugin for social sharing.

    For your facebook do you h ave https or http? you know that facebook recently changed its default setting from secured to unsecured.

    And again, if it is a facebook problem, than why doesn't it work only for some websited and some work. For ex try to share one of my posts from http://www.inteligraphics.ro and see if it loads ok in your facebook wall.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic