WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NertWorks All in One Social Share Tools
[resolved] Facebook share issues (38 posts)

  1. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    Aesthete is the theme used.
    http://www.jwflyfishing.com is the website
    I have buttons put in place and working except when I go to share an article from my site on facebook the picture for some articles is replaced with a gray empty box. others may have a couple choices of graphics but not necessarily ones in the article, I am really having a hard time with something I hoped would be very easy to do. I appreciated any and all help with this problem. Thanks again,
    JW

    https://wordpress.org/plugins/nertworks-all-in-one-social-share-tools/

  2. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Do these posts have any images in them?

  3. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    You either need to set a featured image for that post. Otherwise the plugin or Facebook does not know where to get the images from.

    You can also enable the Image Meta Genie on my Plugin and it'll automatically look for images in the post or page that you are sharing. If it doesn't find one it looks for a header logo. If non of that turns up, it shows a gray box.

  4. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    Yes all of my posts are supported with pictures and some with youtube vids. I have Image Meta Genie turned on and it still is not pulling any picture, just a gray box. I am wondering if Aesthete theme is unsupported, that is the theme I am using and I have now tried about 10 plugins to get social sharing up on my website and none of them work, I have even tried running them with another open graphing plugin running as well and nothing seems to work. If anyone has had the same thing happen or knows how to correct this I would certainly appreciate the help, thank you.
    JW

  5. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Make sure that you have set Aesthete to support Featured images.

    put this in your functions.php file

    add_theme_support( 'post-thumbnails' );

  6. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    Can you elaborate on where to find the functions .php file. I really opologize for being half numb when it comes to wordpress. Thanks again,
    JW

  7. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    dashboard/appearance/editor/functions - core.php
    This is what I found for functions, is this where I should put
    add_theme_support( 'post-thumbnails' ); ?

  8. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I think I found it! now where to add it or does it matter?

  9. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    shouldn't. Just make sure it's not inside another function.

  10. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    http://www.jwflyfishing.com
    Ok I put the code in functions.php and now when you click on facebook link on pg 1 of website you have three choices of photos, however they do not come from the article you are trying to share. On pg 2 of website all share buttons are still getting gray box. Any other ideas? Thank you for all your help, I surely appreciated it.
    JW

  11. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    page 2 just needs an image in the content. Then you'll be good to go.

  12. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    cool site. I love fishing.

  13. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    Thanks again for your continued support, pg two has 6 images and one youtube video. Do you have any idea why its not pulling one of them in?

  14. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I still am not able to get plugin to pull in any of my youtube videos so you can see a preview of the video. The previews that are working are the same 3 images and not article specific images. Does anyone know why? Thanks for your continued help, this is what makes WordPress so awesome, help is only a few key strokes away.
    JW

  15. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    So you were able to get Featured Images to work? If that's the case. You need to install something called Auto Featured Image. It helps with stuff like this a lot. It should work with Youtube videos and images.

  16. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Also I just put another feature in this plugin. If you'll wait just a minute I'm about to upload it. It should automatically get the images from your pages as well.

  17. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Ok . It's up. Download version 1.07. I also added the shortcode option. Another user requested it today actually. [get_social_code] can be placed on any page.

  18. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    Still pulling random images after I installed 1.07 and installed Auto featured image. Its the same three images and they are only working on pg one. One of the images is actually from an article on pg 2. Just not making any sense to me at all. I am going to try putting [get_social_code] in now. Can this go on the functions.php in the same place as the other code
    add_theme_support( 'post-thumbnails' );
    Thanks again,
    JW

  19. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    No. The shortcode [get_social_code] needs to be placed in a post or page. Send me the exact link to your page that isn't working.

  20. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

  21. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I tried [get_social_code] and put it in a post(using edit/text) that was showing gray box for facebook shared image, I updated post and then checked sharing button and nothing still just a gray box. Thanks again for your support.
    JW

  22. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Ok. After digging around for quite some time. It's obvious at this point you have 2 social plugins. Mine and the All in One Social SEO Plugin for this not to happen in the future, when you are trouble shooting with wordpress. You deactivate all plugins that might have anything to do with the issue. Then you test whatever issue again. If it works. Then you know it's one of your other plugins causing the problem. In your case. The All in One SEO plugin is causing this issue because it's conflicting with my Image Meta Genie. However. I am super cool and like to make things easy for people. So I coded my plugin to try and load it's facebook header stuff lower than other plugins' facebook header stuff. So now all you have to do is install version 1.08. I certainly hope it fixes your problem. If it doesn't I'd say deactivate all in one seo.

  23. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    ok I updated to 1.0.8 on the plugin and still getting the same effects of the three random images on pg1 and gray boxes on pg 2, so I deactivated All in one SEO and still the same thing. Any Ideas? Thanks for the continued support
    JW

  24. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    It's a caching issue this point for pg2. The image is actually working correctly. I see http://www.jwflyfishing.com/wp-content/uploads/2012/05/JWSlyinky-picture.jpg in your header and nothing below it when I search for og:image. So I'd wait a bit and it work. As far as pg1 you should just put the image you want to show up as the shared image at the top of the post you want to share it from.

  25. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I added Auto Featured Image plugin and still nothing just those threee random images that come up when you hit Facebook share button. Two of the images come from second post titled "Cold weather got you down" and the third image is coming from an article on pg 2. I even went into "COLD WATER GOT YOU DOWN" article and set featured image and it still will not override and show that image. I am at a loss, LOL not that I have ever been anything else when it comes to wordpress! Thanks again for trying to Help MEH! BTY I thought that was a nice touch to your update.
    JW

  26. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Help Meh seemed appropriate. Is there anyway you can email me some admin credentials. my email is support@nertworks.com

  27. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

  28. nertworks
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Another reason why I think it's cache, is blank image that is actually showing is from the all in one seo pack itself.

    https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQC07DwvgkcD8kjR&w=154&h=154&url=http%3A%2F%2Fwww.jwflyfishing.com%2Fwp-content%2Fplugins%2Fall-in-one-seo-pack%2Fimages%2Fdefault-user-image.png&cfs=1&upscale

    That is the blank image link. all-in-one-seo-pack must be eliminated from this equation.

  29. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I tried the easy facebook share thumbnails plugin already, I think I tend to agree with you that maybe its a cache problem, it makes no sense that none of this has worked. It seems as though something is written in the code perhaps from an unistalled plugin. I am working on getting you some credentials and I will email them to you, if you would like to take a look. I have never done that before so I am not really sure how, but I will look around and hopefully I can figure it out.
    Thanks again for your continued effort to help me and get these buttons working.
    JW

  30. johnnydesmd
    Member
    Posted 4 months ago #

    I got it and the credentials should have been emailed to you, I used the WP option to email to user and I am not familiar with this so just let me know if you didnt get them and I will send you email through my regular account. Thanks again
    JW

Reply »

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic