WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

ShareThis: Share Buttons and Social Analytics
Facebook share doesn't fetch Meta Properties (7 posts)

  1. NCRoma
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hello, great job on the plug-in.

    I have a problem though, before the new update I was able to share on facebook with the description and image I wished to use via Meta Property tags on the head.php, now the information shared is beeing picked automaticly, ignoring my definitions.

    This is my web page on a post I am trying to share : http://ati.ismt.pt/wordpress/?p=76

    This is my head.php code:

    ?><!DOCTYPE html>
    <!-- paulirish.com/2008/conditional-stylesheets-vs-css-hacks-answer-neither/ -->
    <!--[if IE 7]> <html class="no-js lt-ie9 lt-ie8" <?php language_attributes(); ?>> <![endif]-->
    <!--[if IE 8]> <html class="no-js lt-ie9" <?php language_attributes(); ?>> <![endif]-->
    <!--[if gt IE 8]><!--> <html class="no-js" <?php language_attributes(); ?>> <!--<![endif]-->
    
    <head>
    <meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>" />
    <meta name="viewport" content="width=device-width" />
    
    <meta property="og:title" content="<?php the_title(); ?>" />
    <meta property="og:url" content="<?php the_permalink(); ?>" />
    <meta property="og:site_name" content="<?php bloginfo('name'); ?>" />
    <meta property="og:description" content="<?php echo strip_tags(get_the_excerpt($post->ID)); ?>" />
    <meta property="og:image" content="http://ati.ismt.pt/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/ismtLogo2.jpg" />

    I though this would be an og: problem, so I visited this og checker : http://ogp.spypixel.com/Pogo/checker/index.php and I got the following errors:

    4 problems found (combined results).
    og_namespace_undeclared - Document uses but does not declare the og: namespace. Couldn't find xmlns:og in the document.
    missing_required_property - One or more required properties (og:title, og:type, og:url, og:image) are missing. No data found; empty graph.
    failed_read_url Failure reading from URL - No page content, perhaps a problem reading URL.
    no_page_content - Page seems to be empty. No page content.

    This is really weird and I can't find a way to fix this. Thanks for your time.

    http://wordpress.org/plugins/share-this/

  2. NCRoma
    Member
    Posted 6 months ago #

    I have altered some code on the head.php, I've added the lines:

    ?><!DOCTYPE html>
    <html xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#">
    <head prefix="og: http://ogp.me/ns# object: http://ogp.me/ns/object#">

    The errors from og checker are still the following

    og_namespace_undeclared - Document uses but does not declare the og: namespace. Couldn't find xmlns:og in the document.
    missing_required_property One or more required properties (og:title, og:type, og:url, og:image) are missing. Technically we are missing all properties, since xmlns:og is undeclared.

    I'm thinking the problem is that the WordPress update messed up with the mentioned declaration. Any ideas? Any help will be apreciated!

  3. NCRoma
    Member
    Posted 6 months ago #

    I don't understand, I have cleared all the errors and still I can't display the information I defined in the meta tags on the share itself... This is the code I currently have on the head.php:

    ?><!DOCTYPE html>
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="https://www.facebook.com/2008/fbml">
    
    <head prefix="og: http://ogp.me/ns# object: http://ogp.me/ns/object#">
    <!-- paulirish.com/2008/conditional-stylesheets-vs-css-hacks-answer-neither/ -->
    <!--[if IE 7]> <html class="no-js lt-ie9 lt-ie8" <?php language_attributes(); ?>> <![endif]-->
    <!--[if IE 8]> <html class="no-js lt-ie9" <?php language_attributes(); ?>> <![endif]-->
    <!--[if gt IE 8]><!--> <html class="no-js" <?php language_attributes(); ?>> <!--<![endif]-->
    
    <head>
    <meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>" />
    <meta name="viewport" content="width=device-width" />
    
    <meta property="og:title" content="<?php the_title(); ?>" />
    <meta property="og:type" content="website" />
    <meta property="og:url" content="<?php the_permalink(); ?>" />
    <meta property="og:site_name" content="<?php bloginfo('name'); ?>" />
    <meta property="og:description" content="<?php echo strip_tags(get_the_excerpt($post->ID)); ?>" />
    <meta property="og:image" content="http://ati.ismt.pt/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/ismtLogo2.jpg" />

    Please, I'm in need of help here.

  4. NCRoma
    Member
    Posted 6 months ago #

    Please If I cant get support here at least direct me so I can get this working properly. Thank you

  5. sharethissupport
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hello User,

    This is happening due to the malformed meta tags. The Meta tags should contain the valid URL, Title or description.
    Also, you have specified the meta tags in the Body section of your code, instead they should be present in the Head section of your website code.

    Please note that Facebook crawls the page to decide how to display it. In order to specify the share data of your choice, you will have to add open graph tags in the header of the page of your site.

    You can check the warnings in Facebook Debugger -
    https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=http%3A%2F%2Fati.ismt.pt%2Fwordpress%2F%3Fp%3D76

    For more info about og tags , you can visit the page:
    http://support.sharethis.com/customer/portal/articles/475079-share-properties-and-sharing-custom-information#Open_Graph_Tags

    Hope this helps and clarifies.
    Please feel free to contact us if you have any queries.

  6. NCRoma
    Member
    Posted 6 months ago #

    Thanks for you'r reply!

    I don't understand, like I've showed you in the previest posts, I do have the Open Graph tags in the head section of the page! The presented code is from the head.php file of WordPress!

    But, as you said, in the facebook debugger it does say my tags are not in the head section, what is actually hapening? Do you have any tips?

    Thank you once again!

  7. sharethissupport
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hello User,

    If you have access to your site code, then you must move your Meta tags in the head section that means you can try adding the Meta tags in the header.php file in your WordPress site.
    This should solve your issue.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic