WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Facebook Like Thumbnail plug-in: Why not working? (9 posts)

  1. amygutman
    Member
    Posted 2 years ago #

    So I auto-installed the FB like thumbnail plug-in created by
    Ashish Saini and activated it, but when people "like" the post, they're still getting a random thumbnail (in this case, my email icon for some reason) instead of the image ran with the post. What am I doing wrong? I am a techno novice and would greatly appreciate any guidance here. Thank you!

    Amy Gutman
    http://www.PlanBNation.net

  2. Ashfame
    Member
    Posted 2 years ago #

    Use the lint tool https://developers.facebook.com/tools/lint/ and the whole site will be refreshed in 24hrs

  3. amygutman
    Member
    Posted 2 years ago #

    So I plugged my url in the lint tool and got this response (below). I am not a programmer & have no idea what this means--can you advise me? Many thanks!

    Input URL or Access Token
    Errors that must be fixed
    Object Invalid Value Object at URL 'http://planbnation.net/' of type 'website' is invalid because the given value '' for property 'og:image:url' could not be parsed as type 'url'.
    Circular Redirect Circular redirect path detected (see Redirect Path section for details).
    Open Graph Object Properties
    og:url http://planbnation.net/
    og:type website
    og:title Plan B Nation | Finding Happiness in Challenging Times
    og:image
    og:updated_time 1321673276
    Raw Open Graph Document Information
    Final URL http://planbnation.net/
    Canonical URL http://www.planbnation.net/
    Meta Tag <meta property="og:image" content="" />
    Redirect Path
    original http://www.planbnation.net/
    301 http://planbnation.net/
    rel="canonical" http://www.planbnation.net/
    Final URL is in bold (this is the URL we tried to extract metadata from).
    URLs that are part of the circular redirect path are highlighted.
    URLs
    Graph API https://graph.facebook.com/10150370876369862
    Scraped URL See exactly what our scraper sees for your URL

  4. amygutman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey! Think I may have resolved it--I was typing my domain url into the lint tool instead of the permalinks associated with the posts. Once I typed the permalinks, the correct image appeared, and I think it's now in the feed. (in the process of confirming with some friends)

  5. Ashfame
    Member
    Posted 2 years ago #

    Great! Make sure you read my blog post for explanations. http://blog.ashfame.com/?p=888

  6. amygutman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thank you so much for the excellent plug-in--and for answering my question and making this do-able for the non-technies among us. I would never have figured out the lint tool on my own. FB "like" is such a critical tool for most blogs--and close to useless or worse (commentluv thumbnail, anyone?) if you can't get the correct image to show.

  7. amygutman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Oh, here's the blog btw, in case you're interested:

    http://www.planbnation.net

  8. Ashfame
    Member
    Posted 2 years ago #

    Glad I could help :)

  9. aldrin051088
    Member
    Posted 2 years ago #

    hello Amy and Ash,

    could you help me on my case?

    http://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=powdercoatingireland.com

    I really don't understand how did you fix it. please help :)

    here's the other link i posted just recently.

    http://wordpress.org/support/topic/error-invalid-because-the-given-value-for-property-ogimageurl-could-not?replies=1#post-2539978

    Happy New YEar

    aldrin

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic