WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Really simple Facebook Twitter share buttons
[resolved] Facebook Like button not working (22 posts)

  1. NosTech
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hello,

    It seems the Facebook Like button isn't working. (other buttons, Twitter etc, do work).
    When you click the like-button the number 1 (testing with article whiwh has no likes), but immediatly disappears again. Not has been liked on facebook. When you refresh the page, you see 0 again, and nothing has been added to the facebook wall.

    Does anyone else have this problem, could it be a bug in the plugin?

  2. NosTech
    Member
    Posted 3 years ago #

  3. resoundsound
    Member
    Posted 3 years ago #

    I am having the exact same problem. I have tried 3-4 different plugins and 2 different themes (including Twenty Ten)... When I click the Like button it first apperars to register the like but when you refresh the page it's like nothing happened.

  4. resoundsound
    Member
    Posted 3 years ago #

    Seems like it's happening everywhere... I've just tried it on another site (problogger).

  5. dszabo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Helo,

    Have you already find the solution? I've the same problem.

    David

  6. dszabo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Helo,

    A workaround described here: http://forum.developers.facebook.net/viewtopic.php?pid=357482 at #7.

    D

  7. NosTech
    Member
    Posted 3 years ago #

    I believe it was indeed a problem at Facebook's end. Issue is fixed now.

  8. Radek Maciaszek
    Member
    Posted 3 years ago #

    I got the same problem, tried the same problem but it didn't help. It turns out to be a bug in the plugin.

    Before passing the URL of the post to the like button that URL needs to be encoded.

    Here is the fix. Edit the plugin and find the following code:
    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.$link.'

    Replace it with:
    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.urlencode($link)

    As you can see it works fine now, see example here:
    http://www.dataminelab.com/blog/behavioural-targeting-online/

  9. dittyguy66
    Member
    Posted 3 years ago #

    Here is the fix. Edit the plugin and find the following code:
    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.$link.'

    Replace it with:
    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.urlencode($link)

    Still having this issue in latest version of this plugin.

    I tried the above but it doesnt work, are you sure the code detailed is exactly correct?

    Hope someone can help,

    Thanks

    DG

  10. Radek Maciaszek
    Member
    Posted 3 years ago #

    It fixed the issue in my case. Once again the code:

    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.$link.'

    Replace it with:
    <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href='.urlencode($link).'

    So basically the only thing you need to do here is replace the "$link" with "urlencode($link)".

    Hope it helps.

  11. dittyguy66
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks again Radek I've tried your suggestion and edited the code but the "like" still isnt registering.

    The "1" shows then quickly disappears.

  12. Radek Maciaszek
    Member
    Posted 3 years ago #

    Can you provide a link to your page?

  13. RahulRathi
    Member
    Posted 3 years ago #

    today same problem on my site... tried all plugins but nothing hppnd..

  14. gtmb
    Member
    Posted 3 years ago #

    having the same problem on http://grolschblockparty.se/

    you click "like" but nothing is logged on facebook

  15. Silviu
    Member
    Posted 3 years ago #

    Try Shareaholic! Is not the like buton, but works for fb. It's a nice tab, that can be customized.

  16. whiletrue
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hi all,
    release 1.6.2 of the Really Simple Facebook Twitter Share Buttons plugin is out, fixing the Facebook Like button recent issues.

    Many of you noticed that the button wasn't always working, due to an update on the Facebook side, which has limited the accepted url format.

    As Radek Maciaszek (thanks!) correctly figured out, the issue is solved encoding the url. Please update your plugin... and forgive our delay, we're on vacation!

  17. rowanman28
    Member
    Posted 3 years ago #

    I've been having this problem with a few different Facebook like plug-ins. I tried the Really Simple Facebook Twitter Share Buttons plugin, the 1.6.2 version, and it still doesn't work.

    What did you mean when you said they limited the accepted URL format? My site is here:

    Professional Social Promotion

  18. whiletrue
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hi rowanman28,
    I see you're using the Facebook Share button. Did you try to use Facebook Like instead? Is there any difference on your site?

  19. rowanman28
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yeah, I did try the Facebook like button, on many different plugins, but I found the Facebook share was the only thing that worked.

  20. leny2010
    Member
    Posted 3 years ago #

    I had the same problem with the Facebook Like not working and found this page http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ which generates HTML for a given URL. I noticed that the sample iframe code included a app_id=long_number& and a send=false&. After adding both of these to the plugin's iframe line (quoted above) my Facebook Like button now works.

    Not knowing if the long_number is something unique to me (I know nothing of facebook programming) I haven't included it.

    The quoted facebook developers page form also says the Send button is for the XFBML code only, so I think perhaps the plugin's 'Show send button' option on its settings page needs reviewing.

    Edit: The two above & should be the full HTML entity name for that character, but I can't figure out how to add the amp; at the end without the forum eating it.

  21. amblogger
    Member
    Posted 3 years ago #

    Here is the solution of Facebook Like Button Not Working - http://t.co/zcYNoXK Hope that helps.

    I was facing the same problem but it has been fixed now, here is the link which can help you fix your problem -

    http://www.techblogx.com/facebook-like-button-not-working-solution.html

  22. whiletrue
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    leny2010: the actual "like" button is "iframe" code, while the "send" button, if activated, is "xfbml" code; the two are independent. We tried to add the missing parameters but it didn't work in every situation.

    amblogger: the link you provided shows a procedure not working for everyone (just see the comments below that article). Also, when it's working, an "unnamed app" is automatically created in my profile for every page (not even just one for every website) I put on that "Facebook Lint" procedure. The "app_id" parameter is new, difficult to understand for simple users and undocumented.

    This whole new behaviour is complex, unexpected, undocumented and unwanted for me and a lot of other users I talked with. Facebook developers are definitely doing something wrong these days. See you soon :(

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic